Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2009. szeptember 29., kedd

Walter Andrade titokzatos balesetet szenvedett vasárnap

Rögtön egy héttel azután, hogy napvilágra kerültek az Eduardo és Andrande kapitánnyal a bolíviai taktikai egység parancsnokával készült fotók, és egy nappal azelőtt hogy a parlamenti vizsgálóbizottság meghallgatta volna, súlyos autóbaleset érte.
Jelenleg La Pazban intenzív kórházi kezelés alatt áll, mivel középsúlyos fejsérülést szenvedett.
A rendőrségi jelentés szerint vérében 9 ezrelék véralkoholt találtak, ennek hatása alatt elvesztette uralmát az autója felett.











Andante autója és a fal....( a kép a www.ernestojustiniano.com oldalról származik )



Manfred Reyes Villa ellenzéki elnökjelölt, aki a San Pedróban raboskodó Leopoldo Fernandez alelnökjelölt- el együtt a legnagyobb veszélyt jelentik Evo Morales baloldali elnökre aggodalmát fejezte ki, a " terrorista üggyel " kapcsolatosan. Szerinte, az eddigi nyomozás eredményei, és a felmutatott bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a terrorista ügy, a kormány ügye, amit a saját politikai céljaira alakított és használ, meggyilkoltatott 3 ártatlan embert és még több ártatlant tart fogságban és családjaikat félelemben.
Ékes bizonyíték erre, hogy Marcelo Sosa ügyész szeptember 24-én azt nyilatkozta, hogy nem tudja, hogy ki vezette az április 16-i gyilkos akciót. Ennek ellenére ismert az Andrade által április 27-én kiállított jelentés, amelyben beszámolt a 22 fős csapatával végrehajtott Las Amerikas akcióról.
Ugyanakkor kifejezte, hogy a kormány, még azelőtt hogy kihallgatnák Andrande parancsnokot el fogja tüntetni, ép úgy ahogy eltüntette a koronatanúját. A furcsa és érdekes balesetet követően biztosak abban, hogy nem lesz kihallgatható állapotban, vagy ismeretlen helyre fog távozni a kórházból.
Andrade parancsnok nevéhez köthető a 2009.04.16-i Santa Cruzi -i 3 halálos áldozatot ( Rózsa Flores Eduardo, Magyarósi Árpád és Mike Dywer ) akciót megelőzően, 2008-09-11-én végrehajtott 26 halálos áldozatot eredményező pándói akció , majd szeptember 3-án Santa Cruzban az Unitel tévétársaság stábja ellen elkövetett agresszív akció is.
Alfredo Saucedo jobboldali politikus szerint, ( aki jelenleg a Comiteé Pro Santa Cruz menedékét élvezi egy másik politikus társával együtt Marcelo Sosa ügyész elfogatóparancsa miatt, szintén a " terrorista " ügy miatt ) az egész ügyet a MAS párt és jelöltje Evo Morale, Garcia Linera alelnökkel együttesen tervelte ki és hajtotta végre, hogy megfélemlítse az egész jobboldalt.
Paul Benegas szenátor rávilágít arra a tényre, hogy milyen indokkal lehet külföldi személyeket " nemzetbiztonsági "okokra hivatkozva kivégezni annak a személynek és csapatának, aki azelőtt ezekkel a külföldiekkel és santa cruzi-i személyekkel közösen nyilvános partikon  mulatoztak
Andrade a barátja Rózsának, majd a kivégzője?? Hogyan történhet meg ilyen??
Ugyanazon a partin még ott voltak Tadic, Árpád, El Viejo, Dwyer, El Viejo gyermekei, és később ezeket ez az ember kivégezteti?? Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva?? A nemzetbiztonsági okok hol voltak ezen a partin??
Manfred Reyes Villa 09.28-án büntető feljelentést tett a Santa Cruzi ügyészségen a kormány ellen, az április 16-i események miatt hamis vád és terrorizmussal való fenyegetés miatt  és ezzel összefüggésben elkövetett gyilkosságok, emberjogi sérelmek , kínzás, sajtószabadság és személyi szabadság megsértése, összesen hat elkövetett bűncselekmény miatt.
Tekintettel arra, hogy a bírósági döntést követő három hónap elteltével a kormány nem hajlandó a bolíviai Legfelső Bíróság jogerős döntését végrehajtani , és az ügyet és Elődéket Santa Cruznak átadni, itt volt az ideje, hogy Santa Cruzban kivizsgálják a terrorizmus ügyét. -monda az elnökjelölt.

Csak reménykedni merek, hogy a végén nem a santa cruzi-ak fogják  azt mondani, hogy Előd és társai a kormány által felbérelt terroristák.
Mert voltak már elnök gyilkosok, szeparatisták, terroristák, puccsisták, fegyveres felkelők , akiket a jobboldal bérelt fel.  Ezt mondta és mondja a kormány. És lassan valami hasonlót kezd mondani a jobboldal is.
Kérdezem, hogy a Magyar Kormány meddig engedi ezt még??? Végül is ott van egy állampolgára, akire már annyi bűncselekmény elkövetését ráfogták 6 hónap alatt, hogy annak elkövetésére egy emberöltő is kevés lenne.
Meddig hagyjuk még egyetlen testvérem elsorvadni a bolív börtönben???
Nem volt elég 2 magyar ember halála?? Meg a 6 hónapos hazudozás?? Mi kell még, hogy valaki lépjen??
Van olyan politikus, akit a kampányszövegen kívül érdekel igaziból a magyar ember gondja? a magyar embert ért sérelmek??? Ha igen, kérem jelentkezzen. Szeretettel várom a segítségét. Ígérem válaszolni fogok.

2009. szeptember 27., vasárnap

Három fotó ami megrendítette a bolivíaiak hitét




Ez a három kép tartja lázban a bolíviaiakat kedd óta. Eduardo latható rajta az ügy koronatanújával ( El Viejo ) a jobbján és Andrade, az UTARC taktikai egység  parancsnoka a baloldalán.
A másik két képen a Andradeval és El Viejo két fiával fényképezték le.

El Viejo -az öreg-az ügy koronatanúja volt, jelenleg külföldön van, gyerekei szintén ismeretlen helyen. Utóbb azt  nyilatkozta, hogy vallomását Marcelo Sosa főügyész csapata fenyegetéssel és erőszakkal kényszerítette ki.
Andrade parancsnok személye ennél jóval érdekesebb, hiszen az ő egysége volt aki április 16-án végrehajtotta a parancsot és az állítólagos tűzharcban ( ami hazugság, hiszen kifele irányuló lövésnyomok nem voltak, a ballisztikai jelentés sem tartalmazza. ) lelőtte Edut, Árpit, Mike-ot és elfogta Elődöt és Mariót.
Ugyanez az egység hajtott végre szeptember 3-án egy jogszerűtlen, erőszakos támadást az Unitel tévécsatorna dolgozói ellen, amikor meg akarták akadályozni a forgatást.
Szeptember 5-én felszámolták az egységet, így ez a taktikai egység jelenleg nem működik Bolíviában.
Számos kérdés merült fel, és merül továbbra is fel, és vitatkoznak ezen folyamatosan. Kétségek és még nagyobb kételyek.
1. A fotó eredetisége kérdéses, hiszen egy névtelen személy juttatta el több újság szerkesztőségébe. Ettől azonban jogosan várják el, hogy az ügyész kivizsgálja és kihallgassa Andrade parancsnokot. Sosa ügyész kinyilvánította , hogy a kép nem tartozik a nyomozás tárgykörébe, és nem kíván vele foglalkozni. Ugyanakkor utalt arra, hogy nincs bizonyító ereje egy fotónak. Kijelentése nagy viharokat kavart, hiszen a az Eduardo kocsijában talált fotókat, amin  a srácok fegyveresen fotózkodtak, bizonyítékként használja,  csúnya zöld tablójára aplikálta és folyamatosan mutogatja. Azok a fényképek bizonyítékok, ezek meg nem. Eredetiségét azoknak sem vizsgálta, vizsgálat nélkül elfogadta.
Sok Santa Cruzi -i embert és családot hurcoltak meg csak azért, mert valamilyen fotón szerepelnek valamelyik fiúval.
2. Ha ismerték egymást, akkor milyen kapcsolatban voltak??? Azt mindenki tudja hogy a Las Amerikas hotelben végrehajtott merénylet éjszakáján egy magas rangú tiszt is lakott a folyóson a belső elhárítástól. Clavijo. Már akkor megkérdőjelezték azt is, hogy miért végezték őket ki, hiszen mindent tudtak róluk. Miért nem tartoztatták Edut le és kérdezték meg: Miért volt ott? Mit csinált ott? Ki hívta ?
Másik sarkalatos pontja a kétségeknek az, hogy a lövések után miért hagyták elvérezni a srácokat ?? Hiszen a kórház 2 sarokra van?? Fogadjuk el azt a valótlanságot, hogy alsógatyás tűzharc volt, és tűzharcban lőtték le őket. Akkor is kötelességük lett volna ártalmatlanítás után kórházba szállítani őket. De ez sajnos nem történt meg. Ellenben vannak ütés és kínzásnyomok, amik a fotókon is jól látszanak.
Ezek margójára felvetődik az a kétség is, hogy Eduárdot a bolív kormány hívta és csalinak használta hogy konfliktushelyzetet teremtsen. Az tény, ha a képek igazak, akkor komoly kapcsolatban állt velük.
És miért hagyták Elődöt életben?? Kell nekik valaki, akit tovább lebegtethetnek az ügyben. Szinte bizonyos.

Sok-sok kétség merül fel. Csak kétségek vannak az ügyben. A mai nap Cezar Navarro, a parlamenti vizsgálóbizottság elnöke bejelentette hogy október 1-re meghívja Andrade parancsnokot vallomástételre. Ismételten felébredt ez a teljesen illegitim politikusokból álló  vizsgálóbizottság, ami nyomozati szakban vizsgálódik az ügyben. Érdekes " demokratikus " eszköz. A vizsgálóbizottság ellenzéki tagjai viszont jelezték, hogy teljesen fölösleges a munka, egészen addig, amíg Marcelo Sosa ügyész nem mutatja meg nekik, az állítólagos bizonyítékait, amit számítógépekről, telefonokról, fényképezőgépekről nyert ki illegitim módon, bírói engedély nélkül, és amit még eddig senkinek nem mutatott meg.


                                   

2009. szeptember 26., szombat

Vádismertetés több mint 5 hónap után

Ezen a héten Előd élete mozgalmas volt. 2 alkalommal járt az ügyészségen.
Kedden 9.30-ra vitték vádismertetésre, két másik börtönben levővel együtt, Tadic-al és Santiesteban-al.
Elődöt vitték be elsőnek kihallgatni. Nem tartott sokáig. Ismertették a vádat. 1. Feltételezett terrorizmus 2. Fegyveres lázadás .
A tolmács, egy idős bácsi, aki nagyon kedves és szimpatikus volt, nagyon nehezen tudta lefordítani az ügyész által mondottakat. 20 éve végzett Magyarországon egyetemen és azóta nem gyakorolta a nyelvet. Igyekezett, de sajnos nyelvtudásával nem tudja megfelelően a jogi szakszavakat lefordítani. Így Előd elnézést kért, és visszautasította közreműködését. Sajnos a bácsinak nem esett jól, és megsértődött. Előd szomorú volt, hogy megbántotta, de sajnos ez nem játék. Bolíviában jelenleg a demokrácia és az igazságszolgáltatás nem egy működő fogalom. Legalább a színházszerű  előadásokon, az ügyész mondandóját pontosan kell értenie, és a mondandóját pontosan kell tolmácsolják a hatóságok felé.
Tadic nem nyilatkozott, elutasította Sosa ügyész új vádját, hiszen amit nem ismer abban nem kötelessége nyilatkozni.
Santiesteban szintén a hallgatás jogához ragaszkodott, hiszen a Legfelső Bíróság döntése értelmében az ügyben  a nyomozást már Santa Cruzban, az ottani főügyésznek kellene folytatni, és Elődéknek a Santa Cruz-i börtönben kellene tartózkodniuk.
Sosa ügyész kijelentette, hogy vannak bizonyítékai a fegyveres lázadás bűncselekményéhez, hiszen Tadic a megjegyzem kínzással kicsikart 04.16-i vallomásában azt vallotta, hogy katonai könyveket fordított spanyol nyelvre, és Előd számítógépén egy weboldalt találtak, amivel az ügyész szerint több mint ezer embert kívántak toborozni a neten.
Pénteken 9 órára megint kivitték " levegőzni " Elődöt. Az ügyészségen ott volt a tolmács, Előd, a kísérő fegyőr , de az ügyész elfelejtett megjelenni, így 10 perc tanakodás után visszautaztak a San Pedroba.

Érdekes a vádak kronológiája: 16-án Morales elnök Venezuelában azt nyilatkozta, hogy tűzparancsban meghaltak az ő életére törő zsoldosok. Azóta ez a vádpont, az elnök és alelnök ellen tervezett gyilkosság úgy eltűnt, mintha soha nem lett volna.
Majd bemutatták a Kepes féle filmet, így megszületett a szeparatisták, terroristák vádpont. Szeparatizmusról sem beszélnek már.
Aztán kitört a balhé Hondurasban, és megjelent a spanyol újságíró, ezzel egy időben megjelent a puccsisták vád, meg a Koszovó effektus kifejezés.
Döntött a legfelső bíróság, hogy a terrorizmus ügye Santa Cruzba tartozik, amit megpróbáltak különböző beadványokkal kicselezni, de nem sikerült. A látszatot fenn kell tartani. Ezért gondolnak merészet és nagyot, és megszületik a fegyveres lázadás vádja, és már senki nem beszél terrorista cselekményekről, hanem az új fogalom köré építik mondanivalójukat.
Vajon meddig találnak ki cifrább és cifrább vádakat?? Megnéztem a bolíviai BTK-t és van még 6 lehetséges bűncselekmény, amit ilyen súlyos büntetési tétellel lehet sújtani, az államellenes bűncselekmények körében.

Mellékelem a magyar BTK lázadásra vonatkozó részét, csak hogy mindenki lássa miről is beszélünk.
    Lázadás

140. § (1) Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy

a) az Országgyűlést,

b) a köztársasági elnököt,

c) a Legfelsőbb Bíróságot,

d) a Kormányt

alkotmányos jogköre gyakorlásában erőszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő; a tömegzavargás szervezője vagy vezetője öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki lázadásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Nem büntetendő lázadás miatt az a résztvevő, aki a tömegzavargást önként vagy a hatóság felhívására az erőszakos cselekmények megkezdése előtt elhagyja.

Három kérdésem van:
1. Hol van a tömegzavargás??
2. Hol van a hatóság felhívása az abbahagyásra?
3. És hol van az előkészületi bűncselekményről utalás?

Mielőtt az a vád érne, hogy ez a magyar Btk, nem a Bolívia, jelentem, nem különösebben lényeges az eltérés.Szigorúbb büntetési tétele van.
Melyik fenti tényállást meríti ki a weblapkészítés?????