Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2009. november 30., hétfő

Terezas Bíboros kerítése

Terezas Bíboros kerítésén nagyjából 50.000 ft értékű kár keletkezett.
2009.04.15-én éjszaka 3 férfi és egy nő bombát robbantott a kerítése alatt.
Mellékelem a 15-i híradást, amiből kiderül, hogy a rendőrök már akkor tudtak az eredeti tettesekről, Karen Vargas és a többi rendőrről, a szemtanuk elmondták az autó rendszámát, ami természetesen rendőrségi jármű.
Ennek ellenére 16-án hidegvérrel meggyilkoltak ártatlan embereket Magyarósi Árpádot, Rózsa Flores Eduardót, Mikel Dwyert és letartoztatták, bántalmazták-kínozták Tóásó Elődöt és Marió Tadicot.

Hol van itt bűncselekmény, terrorizmus, amiért ennyit kell szenvedni ennyi embernek???

http://www.radiobetania.org.bo/noticia-198-atentado-en-la-casa-del-cardenal-julio-terrazas.html

Nevetségesek a gyanúsítások, a bizonyítékok, és felháborító, hogy Bolíviában Evo Moralesnek és pribékjeinek, 2009-ben mindent meg lehet tenni. A világ pedig asszisztál ehhez.
Valamikor azonban el kell számolnunk ezzel.

Elfogatóparancsot adott ki a bolíviai ügyész a két parlamenti képviselő ellen

Mentelmi jog?? Az nincs. Ugyanúgy, ahogy nincs élethez való jog, és nem volt Árpinak, Mikenak, és Edunak. Nincs ártatlanság vélelme, tisztességes, független eljáráshoz való jog, ahogy nincs Tóásó Elődnek, és Mario Tadicnak .
Mi van?? Hazugság..hazugság ...hazugság
http://www.eldeber.com.bo/2009/2009-11-30/vernotaahora.php?id=091130203320

Bolíviában, az igazság, az hamisítás.



http://www.eldeber.com.bo/2009/2009-11-30/vernotaahora.php?id=091130203320

Hírek

Bolívia 80 m dollárt kap az Inter Amerikai Fejlesztési Banktól, vízprojektre. Nicsak-nicsak !! A pénznek nincs szaga?? Jól jön az az utált országból is.

Hondurasban vesztett Zelaya!!
Az elnök ezért is Elődéket hibáztatja. Kommenteljétek meg légyszíves. Hihetetlen, hogy vadidegen emberek különböző undorító jelzőkkel illetik magyarjainkat. Kinek jó ez??

Bolíviában a december 6-i választásokon 18 autonómia referendum is lesz.

Evo Morales a szegények " harcosa " 50 millió dollárt költött a kampányára. Vajon ki adta a segélyt erre???

Öt ok arra, hogy miért fog Evo Morales nyerni

A La Paz-i korházban, a nőknek kötelező a muszlim fejkendő viselése

Evo Morales kampányának alapja az idegengyűlölet, és a szegényeknek való pénzadomanyok juttatása.

Kokatermesztés + kampánypénzek Bolíviában. 

Evo Morales klímaadót szeretne a gazdag országoktól. Kár, hogy pont ő vágatja ki a kokatermesztőivel az őserdőket, művelhető területekért.

2009. november 28., szombat

Hírek Bolíviából

60 Millió USD kölcsönt vett fel Bolívia Kínától

A Repsol olajtársaság 1,5 milliárd USD-t fektet be Bolíviába

December 6, a demokrácia végnapja

A kokain és a Morales kampány összefüggései

A FŐ INDIÁN VEZÉR

Evo Morales kikáltotta Luiz Inácio Lula da Silva-t Latin Amerika Elnökének

Dél Amerikában Carlos szabdságharcos, Tóásó Előd pedig terrorista ???

Bolívia megmentői ???

Evo Morales és pártja már a 2010-2015 kormányzati ciklusról beszél, amihez szerintük, választások sem kellenek

Evo Morales egyenlőséget, és felzárkoztatást igért az indiánoknak, az elnyomókkal szemben. Az indián nőket ez miért nem illeti meg? 

Evo Morales mégis elfogadja a külföldi befektetőket, ha azok tiszteletben tartják a szuverenítását az országnak?? Hogy is van ez a nem áruljuk ki az országunkat nemzeti duma??

A Spanyolországban élő bolíviai művészek, miért nem otthonról kampányolnak Evo Moralesnek?? Európában jól élünk és éltetjük a diktátort??

Evo Morales és egy lehetséges magyar kapcsolati pont

Bolívia Evo Morales kormánya alatt a drogbárók menyországa lett. Drug lords finding safe haven in Bolivia

Főldanya nagy védője, a kitüntetett indián környezetvédő, lemondja a decemberi klímakonferenciát?? Mégsem olyan fontos neki a Főldanya sorsa??

A bolíviai elitegység katonái ismételten sajtósokat ( RED PAT ) bántalmaztak 

Újabb 101 milliós dollár hitel Bolíviának 

Bolívia a jog érvényesülésének hazája. La Pazban 1200 működő gyógyszertárból csak 400 működik legálisan.

Tóásó Előd ellen nyomozást folytató bolíviai rendőrség ismét nagyot teljesített

A bolíviai rendőrség, az alábbi fantomkép alapján talált rá rekord gyorsasággal a taxisgyilkosra.
Rendőrségi szakértők munkája Bolíviában


Érdekes és a világ legrosszabb rendőrégi fantomképévé avanzsált rajz alapján fogták el a taxisgyilkost a bolíviai rendőrök. Igazán tehetséges és kiváló szakemberek lehetnek, ha ez alapján elkapták a gyanúsítottat. Vagy mégsem?? Talán ebben az esetben is gyártottak embert és bizonyítékot, mind Tóásó Előd ügyében. Érdekes, hogy egy ilyen 4 éves gyermektől is szégyenletesen gyenge rajz alapján felismert elkövetőt letartoztatnak, és elfogadják bizonyítékként a rajzod. A videót, amin látszik, hogyan rendezték meg a helyszínt, hogyan hurcolták a fegyvereket, azt pedig nem fogadják el. Eredetiségét elismerte az Igazságügyi-miniszter, a készítője, és az eredeti , felírat nélküli anyagot is benyújtotta Tóásó Előd ügyvédje.Az ügyész mégis elutasította, bizonyítékká emelését.
Ajánlom a videót annak, aki még nem látta volna.

Bolíviában a Választási Bíróság felfüggesztené csalások miatt a december 6-rá meghírdetett választásokat

Bolíviában december 6-án választanak. Biometrikás regisztráció előzte meg. Minden választópolgár, aki választani szeretne, előzetesen regisztráltatta magát, új-lenyomatával, személyigazolványával a Választási Bíróság rendszerében.
5.130 e szavazó regisztráltatta magát a megadott határidőig. A múlt héten nyilvánosságra került, hogy közel 10 %-a a választóknak hamisan lett regisztrálva, hiszen, 400 617 ideiglenes lakós költözött hirtelen az 1.2 milliós Pando tartományba.
Ezek az ideiglenes lakósok olyan személyigazolvánnyal rendelkeztek, ami mellé nem volt születési bizonyítvány csatolva, és a személyigazolvány sorozatszáma is megegyezik több helyen. A Választási Bíróság kijelentette, hogy ezek hamis regisztrációk, nincsenek valós személyek az új-lenyomatok mögött és a választások tisztasága érdekében a választásokat az eset tisztázásáig fel kellene függeszteni.
Evo Morales hevesen reagált, és tiltakozott, és mind minden olyan felvetést, ami a demokráciát és a közélet tisztaságát, átláthatóságát  eredményezné a jobboldal számlájára írta. Tekintettel, hogy nincs alkotmányos kontroll Bolíviában ( Bezáratta az alkotmánybíróságot ), és most már Legfelsőbb Bírósági döntés sem születhet az ügyben, természetesen hamis regisztráltakkal, és hamis szavazással magasan fogja nyerni a választásokat.
Evo Morales fenyeget

Tóásó Előd, Magyarósi Árpád, Rózsa Flores Eduardo, Mike Dwyer és Mario Tadic sorsa pedig továbbra is azon múlik, hogy létezik-e a világon egy olyan politikus, egy olyan emberjogi szervezet, akit ezeknek az embereknek, a kegyetlen, szomorú és igazságtalan sorsa érdekel, és nem önnön érdekeik???
Szomorú világot élünk. Diktátorok regnálnak, mi -emberek-bár tudjuk, ez mire vezet- hallgatólagosan, esetleg tettekkel támogatjuk őket. Miért is tesszük?? Némi hatalmi vágyért, némi pénzért, gázért, lítiumért és sorolhatnám. Közben elfordítjuk a fejünket ezeknek az embereknek a gyilkosságaik felett, kegyetlen tetteik felett. Elnézzük nekik, hogy a világ legnagyobb kokaintermelői-és áttételesen gyerekeinket mérgezik. Elnézzük nekik hogy a kokacserje termesztése miatt kiirtják az őserdeiket, és közben Földanya legnagyobb tisztelője díjjal tüntetjük ki. Sok millió segélyt juttatunk nekik, a szegénység leküzdése céljából, és asszisztálunk a fegyverkezésükhöz. Figyeljük, hogyan juttat uránt ide hozzánk nem olyan messze, atomfelhasználáshoz. És közben mit válaszolunk?? Miért Amerikának szabad?? Nekik miért nem?? Ennél meredekebb ötletek is születtek. 2009-ben Evo Morales Aymat kellett volna Béke Nobel Díjjal kitüntetni.
Hahó!!!!!! Ébresztő !!!!! Mi történik ebben a világban??? Miért hagyjuk???

Reuters nyomán

2009. november 24., kedd

Tóásó Előd utolsó esélyét is elvette a kommunista Evo Morales !!!!

Bolíviában már az Alkotmánybíróság működésének ellehetetlenítése után, a múlt héten a Legfelső Bíróság működését is lehetetlenné tették.

Evo Morales és kormánya sztálinista mintát követve, minden bírót bezárat, eljárást kezdeményez ellenük, egészen addig, amíg a hatalmi ágak egy kézbe, az ő kezében nem összpontosulnak.
A múlt héten a Bolívia Képviselőházának kormánypárti tagjai, meghallgatták a Legfelső Bíróság tanácsának elnökét, majd egyöntetű szavazattal eltávolították tisztségéből.
Jelenleg nincs Alkotmánybíróság, és mostantól a Legfelső Bíróság is működésképtelen.
Bolívia kommunista kormánya megadta az utolsó döfést is  a bolív igazságszolgáltatásnak.

Most már tényleg csak a magyar politikusokban bízhatunk, és a nemzetközi vizsgálóbizottságban.
Tóásó Előd tisztességes eljáráshoz való joga , független bírósághoz való joga nem biztosított.
Bolíviában nincs igazságszolgáltatás, és nem fog a mi segítségünk nélkül igazságot lelni.

Kérlek benneteket támogassátok a harcunkat, küldjetek Kegyelmi Kérvényeket Evo Morales elnöknek ( www.toasoelod.com honlapról letölthető ) , és ne hagyjuk, hogy egy diktátor a  két magyar és az ír áldozat után, Elődöt is feláldozza kegyetlen , szocialista-kommunista játékainak.
Kérek mindenkit, akinek kapcsolata van bármilyen nemzetközi jogvédő szervezettel, politikussal lobbizzon Tóásó Elődért, mert mindenki támogatására szükségünk van.

toasoedit@toasoelod.com

http://www.ernestojustiniano.org/2009/11/onu-exhorta-a-restituir-la-justicia-magistrada-en-sexto-da-de-ayuno/

2009. november 22., vasárnap

Európában regnáló bolív kommunista társaság, akiknek van képük, Írországban vádaskodni és Dwyert, Árpit, Eduardot és Tóásó Elődöt gyalázni

Bolivian Confederation of Peasant Workers – Cristian Domínguez
Bolivia Solidarity Campaign-Inglaterra : Amancay Colque – Jose Sagarnaga
ARLAC, Bruselas- Bélgica: Ringo Guzman
Ballet Folclórico Boliviano, Barcelona – España: Severino Viraca
Bolivia Action Solidarity Network-Canada: Marcelo Saavedra Vargas
Cambio Foro Bolivia, Estocolmo- Suecia: Judith Muñoz – Nelson Monsalvez
Centro Cultural Tupac Katari, Estocolmo-Suecia
Comisión Comunicación CPB-EU y CPB-Francia: Jose Luis Martinez
Comité de Apoyo a Bolivia.Malmö -Suecia: Tereza Moreira – Marcelo Torrez
Comitè de Solidaritat amb els Pobles Indígenes d´ Amèrica M. Antònia Arnau
Consejo Pro Bolivia – Escandinavia: Eulogio Limachi – Leonor Churquina
Consejo Pro Bolivia- CPB – Alemania: Roxana Soria – Gladis Schlanbush
Consejo Pro Bolivia Gotemburgo.- Suecia: Walter Vera Rivera – Jorge carrasco
Coordinadora Somos Mas, Barcelona-Españ a: Rosa Rosa Krugler –
Grupo Apoyo a Bolivia, GAB-Estocolmo- Suecia: Jorge Cuenca
Grupo Apoyo a Bolivia, GAB-Växjö-Suecia: Victoria Gonsalez
Grupo de apoyo al MAS, Barcelona-Españ a: Varinia Olivares
Grupo de Apoyo al MAS, Uppsala, Suecia Adriana Petersheim
Latinamerikagrupper na-Gbg. – Suecia: Adolfo Suarez
Por la Comisión Orgánica del Consejo Pro Bolivia en Europa, CPB-EU: Walter Vera Rivera- Victoria Gonsalez
Presencia Latinoamericana (Frente Bolivia)-Suiza: Patricia Ogay




Ha szeretitek a kommunizmust, menjetek haza !!!! Ne éljetek  Európába !!!

2009. november 18., szerda

A bolíviai kormány egységei akarták megölni Terrazas bíborost?


 A bolíviai kormányhoz közel álló szervezet hajthatott végre merényletet Julio Terrazas bíboros, Santa Cruz érseke ellen április 15-én az El Deber című helyi napilap szerint. Oswaldo Rojas ügyvéd kijelentette: hamarosan felfedi a nevét annak, akit a merénylet végrehajtásával gyanúsítanak, és aki a krízishelyzetekben bevetett különleges egység, a CRTU (Crisis Resolution Tactic Unit) tagja volt.

A CRTU-t szeptember 9-én feloszlatta a kormány, mivel nem sokkal korábban egy csapat újságírót támadtak meg Santa Cruz városában. Az egység 15 különlegesen kiképzett rendőrből állt, akiket számos, főleg Kelet-Bolíviában elkövetett leszámolással gyanúsítanak – írja a CNA.

Korábban az Evo Morales vezette szocialista kormány Rózsa-Flores Eduardót vádolta meg azzal, hogy a bíboros elleni merényletre készültek. A bolíviai-magyar kettős állampolgárt, aki nem sokkal korábban utazott a dél-amerikai országba, máig tisztázatlan okokból április 16-án egy Santa Cruz-i hotelszobában, társaival, a román állampolgárságú, de magyar nemzetiségű Magyarosi Árpáddal és Dwyer Michael Martin ír állampolgárral együtt kommandósok agyonlőtték. Az egyik feltételezés szerint Morales elleni merényletre készültek, és Santa Cruz elszakadásáért küzdöttek.

Bolíviában 2006 óta van kormányon Evo Morales baloldali indián politikus. Mióta elindította reformjait, a gazdagabb és inkább fehérek lakta Santa Cruz, az ország legkeletibb és legnagyobb tartománya szemben áll a főváros, La Paz vezette, szegényebb nyugati tartományokkal.
Az áprilisi merényletben nem sérült meg senki, mivel a bíborost épp szívpanaszaival kórházban ápolták. A bomba a bíborosi rezidencia kapujában robbant. A környéken nem tartózkodtak sokan, a szemtanúk szerint három férfi és egy nő hajtott el egy ezüstszínű autóval a helyszínről.
Magyar Kurír


2009. november 17., kedd

A halottaknak nincsenek jogaik ????

Egyik nap néztem az ATV beszélgetős műsorát, véletlenül kattintva oda, s lecövekeltem: Iványi Gábor metodista lelkészt hallottam nyilatkozni. Előrebocsátom, hogy a Magyar Iszlám Közösségnek – és nekem is – nagyon jó kapcsolatai vannak minden könyves történelmi egyházzal. Az azonban meglepett, ahogy Iványi felháborodott egy íráson, amely a Barikád.hu internetes portálon jelent meg (legalábbis szerinte). Végül is arról szólt a lelkész monológja, hogy ki kell állni a zsidó és a roma kisebbségért, szót kell emelni a hátrányos megkülönböztetésük ellen. S bírálta a beszélgetés apropóját kiváltó cikket is, amelyben a cikkíró arra szólít fel, hogy a magyar ember inkább olvasson Wass Albertet vagy Adyt.
Tudják, ízlések és pofonok… Mindenesetre az bizonyos, hogy én maradok Adynál, Wass Albertnél, de ugyanúgy jöhet kedvenc íróm, Jókai Mór is.

Ami viszont elképeszt: a lelkész úr az emberi jogok harcosaként eddig még soha nem állt ki a muszlimok megaláztatása, esetleg az ellenük folyó titkos vagy nyílt uszítás ellen. Még a magyar származású muszlimokat sem vette soha védelmébe.

Pár éve belőttek a mecsetünk ablakán, volt helyszínelés, a nyomozás lezárták, a tettes ismeretlen. Amikor az ügy nyilvánosságra került, csak jobbikos és fideszes politikusok ítélték el felhívásunkra ezt a gyalázatot. Sajnos az úgynevezett jogvédők hallgattak. Akkor is hallgattak, Iványi Gáborral együtt, amikor bizonyos európai muszlimokat „gályára” akart küldeni az Index.hu-n gyakran „írásokat” közlő Tóta W. Árpád. Amikor a szaúdi focistákat terroristáknak titulálta Gyurcsány Ferenc, a nagy liberális és emberi jogvédőink pisszenését sem lehetett hallani. Csöndben voltak akkor is, amikor 2005 táján Budapestet kiplakátozták, hogy Magyarországon az iszlám vallást be kell tiltani, a mecseteket be kell zárni. Hallgattak, amikor bizonyos sajtóorgánumok vallásunkat egyenlővé tették a terrorizmussal. Maga Fodor Gábor vette védelmébe említett „közírót” a parlamentben, mondván, Magyarországon szólásszabadság van. Igazi kettős mérce. Nem lepődök meg ma már rajta, sajnos. Most is hallgatnak, miután bizonyossá vált, hogy Rózsa-Flores Eduardót és társait szabályszerűen kivégezték Bolíviában. Ezek szerint az emberi jogok csak a kiválasztottaké, s Iványi Gábor az emberi jogok alól kivonja a muszlimokat, a jobboldaliakat, a nemzeti érzelműeket, s ki tudja, még kiket. Bár jelen esetben csak a muszlimok védelmében emelhetek szót, prókátorságot itt kaptam. Lehetett szidalmazni a kivégzetteket, lehetett mocskolódni is. A halottaknak nincsenek jogaik. A muszlim halottaknak még annyi sincs! Ne felejtsük el, nem is olyan régen volt a srebrenicai mészárlás, s tőlünk nem is olyan messze – hogy csak a legismertebb muszlimokat érintő genocídiumról írjak.



Ne követeljen olyan ember jogokat egy csoportnak, aki e jogok gyakorlására másokat nem tart érdemesnek, vagy róluk cinkosan hallgat! Igenis, mondjuk ki, joguk lett volna Eduéknak is pártatlan bírói vizsgálatra és ítéletre, s joga lenne szerencsétlen Tóásó Elődnek is az igazsághoz, a szabadsághoz – hiszen ártatlan. Vajon e hőseinket miért csak a Fidesz vagy a Jobbik veszi védelmébe? Érdekes módon, bizonyos hazai arab csoportocskák ugyanúgy szidják Eduékat, mint egyes hazai „baloldali” médiumok, vagy virtigli náci alakulatok. Véletlen egybeesés lenne?

Jogunk van olyan élethez, ami minden tisztességes és jogkövető magyar állampolgárt megillet a Magyar Köztársaságban! Mert az emberi jogok minket is megilletnek. Így jogunk van olvasni a Szent Koránt, a Bibliát, Adyt, Wass Albertet, Jókait, Mikszáthot. Mint ahogy ők olvashatnak Esterházyt. S mi nem vesszük kézbe Esterházy vagy Lenin műveit. Ehhez is van jogunk.

Csak úgy: kedves Iványi Gábor lelkész úr, miért nem emelt szót a bebörtönzött temerini magyar fiúk ügyében?

 Magyar Hirlap

2009. november 9., hétfő

Carta Por Evo Morales Ayma / Letter for Evo Morales Ayma / Levél Evo Morales Ayma-nak

Write a letter to Bolivia's  President Evo Morales Ayma , expressing your concern about the investigation into the killing of Magyarósi Árpád, Michael Martin Dwyer, Rózsa Flores Eduardo and the detencion of Előd Tóásó , Mario Tadic Astorga and Alejandro Gelafio Santiesteban

E-mail : contacto@evo.bo


    Dear Evo Moraels Ayma,

    I am writing to express my deep concern about the investigation into the killing of  Magyarósi Árpád, Michael Martin Dwyer, Rózsa Flores Eduardo and the detencion of Előd Tóásó , Mario Tadic Astorga and Alejandro Gelafio Santiesteban, on the basis of what appears to be flawed evidence.

    I am particularly worried about the inpartial investigation, politized investigation made by prosecutor Marcelo Sosa. The proofs have demonstrated that this is not based on the scientific, and legal evidence available.

    I urge you to carry out a thorough and impartial review of the investigation , taking into account all reliable evidence, and not use the evidences collected ilegally.

    Tóásó Előd, Mario Tadic Astorga and  Alejandro Gelafio Santiesteban should be released and charges dropped if, as is the case so far, there is insufficient reliable evidence        to implicate him.

  
    Thank you for your attention on such an important issue.


    Yours faithfully,



Por favor, escriba una carta al presidente de Bolivia Evo Morales Ayma expresando su preocupación por la investigación del asesinato de Magyarosi Árpád, Michael Martin Dwyer, Eduardo Rózsa Flores y la detencion de Elöd Tóásó, Mario Tadic Astorga y Alejandro Gelafio Santiesteban.

E-mail: contacto@evo.bo

Estimado Evo Morales Ayma:

Le escribo para expresar mi profunda preocupación por la investigación del asesinato de Magyarosi Árpád, Michael Martin Dwyer, Eduardo Rózsa Flores y la detencion de Elõd Tóásó, Mario Tadic Astorga y Alejandro Gelafio Santiesteban, sobre la base de lo que parecen ser evidencias falsas.

Estoy particularmente preocupado por la investigación parcial y politizada realizada por el fiscal Marcelo Sosa. Las pruebas han demostrado que éste no se basa en los aspectos científicos, jurídicos y las pruebas disponibles.

Les insto a llevar a cabo una revisión exhaustiva e imparcial de la investigación, teniendo en cuenta todas las pruebas fiables, y no utilizar las evidencias recogidas ilegalmente.

Elõd Tóásó, Mario Tadic Astorga y Alejandro Gelafio Santiesteban deben ser liberados y los cargos retirados si, como es el caso hasta ahora, no hay pruebas fiables suficientes para implicarlos.

Gracias por su atención en una cuestión tan importante.

Atentamente,