Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. április 30., péntek

Mire elég a kétharmados többség ?? Avagy Béke Nobel Díj vagy Hágai Törvényszék ??

Mire elég a kétharmados többség Bolíviában? 
Nobel díjra !!
Történt ugyanis, hogy a MÁS párt uralta kétharmados bolíviai parlament megszavazta a világ egyik legérdekesebb rendeletét. A rendelet felhatalmazza a Kancelláriát, hogy minden anyagi és kommunikációs eszközt felhasználjon Evo Morales Nobel Békedíjának világméretű lobbikampányához. Szóval egy kétharmaddal akár Béke Nobel Díjért is lehet lobbizni. Moralesnek kell a Nobel díj. 2007-ben nem kapta meg. Al Gore kapta helyette. Egy Amerikai. Egy Kapitalista. Tavaly szintén egy Amerikai. Most lobbizni fog érte. A szocialista forradalmi eszmét hirdető baráti mozgalmak, és emberek támogatni is fogják.Lobbizni fognak, hogy a Földanya Tisztelő, az Indián Népek Védelmezője Nobel díjas legyen. Adolfo Pérez Esquivel, argentin szobrász, építész 1980-as díjazott , híres emberjogi aktivista jelölte barátját , Evo Moralest, kompromisszumkészsége, és a bolíviai változások miatt-amik mintaországgá tették a világ számára. ( Chavez is elismételi ezt minden alkalommal, hogy nehogy elfelejtsük.) Az ellenzék azonban több üggyel(közte a Rózsa Flores, Magyarósi Árpád, Mike Dwyer életét és Tóásó Előd, Mario Tadic jogellenes , immár 13 hónapja tartó letartoztatását követelő) kapcsolatosan,ami 2005 óta 63 emberéletet, és több száz politikai letartoztatást és menekültet produkált tett feljelentést Evo Morales és Bolívia ellen, emberiség ellenes bűncselekmények miatt. 
Az ország egyik fele Nobel díjat, a másik fele meg Hágai törvényszéket szeretne az elnöknek. 
De az is lehet, hogy Evo Morales tisztában van azzal, hogy Nobel Díjas nem kerülhet a Hágai Törvényszék elé. 

Tóásó Edit

2010. április 28., szerda

Bolívia ellen közel 2000 millió USD összegű kártérítési igényű per kezdődik

Bolívia állam ellen négy jelentős kártérítési per kezdődik. Elizabeth Arismendi ügyvéd, a Bolívia állam jogi védelmét ellátó csapatba nemzetközi kereskedelmi és büntetőjogba jártas külföldi jogászokat toboroz. Evo Morales elnöksége alatt, több külföldi érdekeltségű társaság részvényeit , tulajdonjogát egyoldalúan államosították, mint a bolíviai nép jogos tulajdonát. Ezek a tulajdonjogok egy központi pénzalapba kerültek, ami elméletileg az indián nép felemelkedését hivatott szolgálni, de sajnos, a szokásos politikai praktikákkal ismeretlen helyere vándorolt. Így lettek a jelenlegi szocialista, erőteljesen baloldali vezetés tagjai az ország leggazdagabb emberei. Az indián őslakósok szegénysége, iskolázatlansága maradt a régi. Azt hiszem a képlet egyszerű. Sokan megéltük. Az egyenlőség, a nemzeti szocializmus építése közben az egyenlőség, sokunk számára az egyenlő szegénységet jelentette, a pártfunkcionáriusok és a szekusok pedig egyenlőbbek lettek. Minél tovább voltak hatalmon, annál egyenlőbbek. Bolíviában a rendszer működése hasonló az 1986-os Ceaușescu diktatúrával. Három per a World Bank-ICSID fórumon kezdődött, e hónap 12-én pedig egy negyedik Hagában felállított ad-hoc bíróságon. Kezdeményezői az olasz Euro Telecom International (ETI), a chilei Non Metallic Minerals és a német-perui Oiltanking GMBH y Graña y Montero társaság, akik követelése az államosított részvényeik után 1.133 millió USD összeg. Az angol-argentin Pan American Energy (PAE), a Empresa Petrolera Chaco-ban tulajdonolt részvényei államosításáért 700 mill EUR kártérítést és 10 % kamatot követel. Áttételesen Európa legnagyobb olajtársaságai, a Shell, a Repsol, a British Petroleum, Ashmore, valamint az Entel és Euro Telecom International állnak a kártérítést perelő cégek tulajdonosai listáján. Csupán ez a négy per összértéke meggyezik a magyar államadósság 20 %-al. Külföldi gazdasági elemzők arra számítanak, hogy ezek a perek próbaperként funkcionálnak, és ezek sikerét több kisebb-nagyobb külföldi társaság pere fogja követni, úgy Bolívia mint Venezuela ellen. Danny López, a ICSID igazgatójának tájékoztatója szerint Bolívia a hivatalos idézéseket nem veszi át, bár tagja és részese a nemzetközi egyezményeknek, amik megállapítják alávetettségét, ezeknek a szervezeteknek. Ugyanakkor Elizabeth Arismendi nyilatkozatában arra hivatkozik, hogy Bolíviát hivatalosan nem értesítették ez ellene megkezdett perekről. Tóásó Edit

2010. április 26., hétfő

Újabb ellenzéki tartomány a bolíviai „ terrorizmus ügy " gépezetében.

Új fordulatot hozott az ügy a hétvégén. Marcelo Sosa Beni tartományba utazott, ahol a 6 ellenzéki vezető személynek és a leggazdagabb vállalkozóknak kiosztotta a kihallgatásra szóló meghívót. Gyanúsítás: Rózsa Flores „ terrorista ügy „ Moisés Shriqui nemrég megválasztott ellenzéki polgármester, testvére Moisés, aki gazdag vállalkozó és a Fegabeni elnöke, Cristian Sattori is a gyanúsítottak között van. A Fegabeni a Fegacruz testvérintézménye, a tartomány vásárcsarnoka, ahová a rendőrök április 16-án berakták a rendőrségi állományba levő fegyvereket, majd az Elődékre delegálták a tulajdonjogot. Jó, kommunista, diktatórikus szokás szerint továbbgöngyölítették az ügyet egy másik ellenzéki tartományra. Minden ellenzéki vezető bűnös. Minden nagyvállalkozó bűnös. Minden radikális jobboldali és baloldali ( a falangisták is ) vezető is bűnös. Mindenki aki másként gondolkodik , és főleg másként politizál mint Evo Morales és MÁS pártja. Eközben Tóásó Előd több mint egy éve börtönben. Az ominózus injekciós, kínzásos április 16-i kihallgatáson túl, az elmúlt egy évben az ügyész nem hallgatta ki. Nem kérdezte meg, hogy mégis miért ment Bolíviába? Mégis mi a bánatot csinált ott ?? Pedig meg kellene kérdeznie, hiszen a Kihallgatási Jegyzőkönyvből semmi nem derül ki. Vagy mégsem?? Úgyis mindegy. A politikai indíttatású büntetőügyben, teljesen lényegtelen a gyanúsított magatartása, az ok-okozati összefüggések, a gyanúsított ártatlansága. Semmi sem fontos, csak a NAGY ÜGY- amivel el tudják érni a céljukat. A cél itt a bolíviai ellenzék megszüntetése, felszámolása. Az ellenzéki tartományok gazdasági irányító szerepének átvétele. Ehhez minden adott-a szokásos „ amerikai ügynökök által támogatott külföldi zsoldosok, terroristák” akik a nagy kommunista elnök életére törnek. Ezzel azonban van egy kis gond. A „ terroristák „ profilja. Tanárok, diákok, amatőr paintballos csapat. Egyedül az Eduardo profiljára tudnák ráhúzni, de az ő esetében is ott a nagy kérdés?? MIÉRT ÖLTÉK MEG, ÉS KÍNOZTÁK MEG HALÁLUK ELŐTT, ALSÓNADRÁGBAN, FEGYVERTELENÜL ŐKET?? MIÉRT NEM FOGTÁK EL?? MIÉRT NEM KÉRDEZTÉK KI ŐKET?? EDUARDO BIZTOSAN ELMONDHATTA VOLNA MIT CSINÁLTAK BOLÍVIÁBAN?? VAGY MIT NEM !! Van még egy zavaró momentum a Beni tartomány gyanúsítottjai és az eddigi értesülések alapján. A motiváció!!! Mindeddig mindenki elfogadta azt a tényt, hogy Eduardo és csapata Santa Cruzba a helyi ellenzék megsegítésére, és a kormány elleni védekezés kiépítésére mentek Bolíviába. Hiszen ő maga mondta ezt Kepes Andrásnak, kamerák előtt. Azért mert a szülővárosa felkérte őt. Hogy jön ide egy másik ellenzéki tartomány?? Beni ??? Lassan így egy évvel a véres gyilkosság után befordultunk a nagy világ-összeesküvés elméletébe. Abba az összeesküvésbe, ahol mindenki a pénteken Nobel békedíjra jelölt Evo Morales ellen szövetkezik. Tóásó Edit

2010. április 22., csütörtök

Kérlek, segíts összegyűjteni Előd ügyvédi költségére a pénzt



A segítségedet szeretnénk kérni Előd kiszabadításához szükséges költségek előteremtéséhez. Nem kérünk sokat, sem nagy összeget. Havi 500 Ft-tal támogasd ezt a kemény, és nehéz harcot. Ez az összeg egy csomag cigaretta ára. Neked nem olyan sok, de nekünk a segítséged nagyon fontos. Minden adomány közelebb visz a szabadsághoz.  E nélkül még azt sem tudjuk biztosítani, hogy ne az Evo Morales által kirendelt ügyvéd védje.
A tavalyi adományok elszámolását, és a havi költségek leírását a következő linken találod:

Magyarországról:
Tóásó Előd
Otp Bank
11773360-30637779-00000000

Romániából:
RON szla RO42BRDE270SV37927522700
AGENTIA BRD SOVATA
DENES EDIT

Külföldről:
Western Union
Dénes Edit
2800 Tatabánya, Gál István 220. 2/10
  


A befolyt pénz 100 %-ban az Előd javára kerül felhasználásra.

Köszönettel

Tóásó Edit

Hugo Chávez , Venezuela elnökének neve a Rózsa Flores féle „ terrorista csoport” szervezeti listáján.


Szokásos napi bolíviai sajtószemlém során a mai , április 22-i kormányzati Cambio újság cikkében , a          „terrorista ügy „ legújabb fejezetében érdeklődve szemléltem egy új név, a venezuelai  elnök , Hugo Chávez nevének felbukkanását. Vajon a a sors különös fintora , hogy a szerkesztő elvétett egy nevet, és a terrorveszélynek és fenyegetettségnek kitett Evo Morales legjobb barátját is besorolta a „ bűnösök „ listájába?? Vagy a mai sorsoláson a gép ezt a nevet dobta ki??

2010. április 21., szerda

Evo Morales szerint a génmanipulált csirke az oka európai emberek devianciájának és kopaszságának.

Evo Morales által megszervezett és a tegnap megkezdődött az ENSZ Klímakonferenciájának alternatívájaként létrejött Népek Klímakonferenciáján az elnök nyitóbeszédeben sértegette az európaiakat. A nyitóünnepséget Cochabamba-tól 15 km-re levő híres inka emlékhelyen Tiquipaya-ban tartották. 
A "konferenciára" az Elnök közlése szerint több mint 20.000 vendéget várnak, ahol a fő cél a Földanya védelme, a környezetszennyező országok szankcionálása, Nemzetközi Környezetvédelmi Bíróság felállítása, és természetesen a szennyező országok környezetvédelmi adófizetésének megállapítása a szegény ám természetközeli életmódot folytató államok ( Bolívia is ilyennek tartja magát ) javára.
Evo Morales elnök nyitóbeszédében a fő hangsúlyt a Coca Cola ,a GM csirke , a kapitalizmus és az európaiak devianciáira helyezte. Kifejtette , hogy a GM csirke az oka, hogy az európai férfiak , ezt elfogyasztva homoszexuálisak lesznek, és ez okozza a kopaszságot is, ami szerinte szintén az európaiak devianciája, s betegsége, amiről ezek nem vesznek tudomást. Ám biztosította a jelenlévőket, hogy 50 év múlva minden ember a világon kopasz és deviáns lesz, kivéve azokat akik a Földanya tisztelői. Rögtön be is mutatta saját sűrű haját, biztosítva a hallgatóságot hogy azért ilyen sűrű és azért nem kopasz , mert nem eszik GM csirkét, és nem iszik Coca Colat, csak az eredeti indián chicha-t, ami  egy ősi erjesztett kukorica  ital.
Adrew Ortega parlamenti képviselő a helyi és nemzetközi sajtónak rávilágított 18 pontban az elnöki beszéd ellentéteire, aminek egyik legszembetűnőbb pontja az, hogy amíg egy klímaváltozásról szóló konferencián a környezetvédelemről, klímaváltozásról és hatásokról kellene értekezni, addig a fő irányvonala a "konferenciának " a kapitalizmusellenesség és rasszizmus. Jól példa erre, a GM csirke és a Coca Cola esete -mint a kapitalizmus jelképe. A baj csak az hogy a Bolívia Országgyűlésében a képviselőknek biztosított eledel rendszeresen a GM csirke és a Coca Cola. Több részvevő is sajnálkozását fejezte ki az elnök rasszista megnyilvánulásában, amit az európaiak irányában fejtett ki. Sajnálatosan a Bolíviában jelenleg uralkodó MÁS kormánypárt által delegált spanyolgyűlölőt kiéleződésének az eredménye. ( el dia, unitel  )
Politikai letartoztatás is sötétíti a " konferenciát ". Francisco "Pacho" Cortés kolumbiai emberjogi aktivistát családja mellől tartoztatták le a reptéren, két másik bolíviai emberjogi aktivistával együtt. ( radio fides, unitel )
77 Szocialista és Humanista Mozgalom képviselője jelent meg a környező és Evo Moralessel szolidáris országokból. Nnimmo Bassey, nigériai környezetvédelmi aktivista kiemelte, hogy a Föld megmentésének  , és kibocsájtáscsökkentés alapja a monokulturális növénytermesztés a GM technológiákkal szemben. Az altalajkincsek kitermelésének visszaszorítása a cél oly módon , hogy nem nagy nemzetközi olajvállatok termelik ki és értékesítik a világpiacon- így hatalmas vagyonokra téve és a kitermelt országok környezeti ártalmait bagatellizálva- hanem a nemzeti kitermelés és hasznosítás kerül előtérbe. ( cambio ).
Ugyanakkor megjegyezném, hogy a nemzetközi környezetvédelmi aktivisták és szervezetek évek óta kampányolnak a Bolíviában folyó Amazonasi területek őserdeinek irtása ellen, ahol a felszabadított területeken coca és egyéb növénytermesztés folyik. A bányászati tevékenység is jelentős  környezeti terhelést ró az országra . A kőolaj és földgázkitermelés államosítása megoldotta és megoldja a nemzeti vagyonok visszakerülését -ami megjegyzem akár dicséretes is lehet, ha azt nem a kommunista diktatórikus módszerekkel teszik. Azonban nem igazán tudom elképzelni hogy mitől környezetkímélőbb egy nemzeti kitermelés egy külföldi kitermeléstől . Ugye azt nem akarjuk elhinni, hogy azért mert akkor kevesebbet termelnek ki?? Hiszen Evo Morales és Bolívia példája is ékesen bizonyítja, hogy az új nemzeti vezetés alatt új földgázszerződések születettek a régi-kapitalista kitermelés kétszeres !!!! mennyiségére. ( Petroleum Economist )

Valószínűleg ismeri mindenki azt a magatartást, amikor az anarchisták elmennek tüntetni, majd utána beülnek a Mc McDonald’s-ba. Azt hiszem, hogy környezetünket az életünkkel tudjuk megváltoztatni. Tényleg nem kell GM csirke, sem Coca Cola, sem sok sok egyéb minden. Nekünk magyaroknak itt a lehetőségünk az organikus , helyi, tiszta , saját élelmiszerekhez. Csak élnünk kell a lehetőségünkkel.
Azonban kevésbé hiszem, hogy Széchenyi István azért kopaszodott mert GM csirkét evett.
Mi fizetünk környezetvédelmi adót, terhelési adót, zacskóadót, környezetre kevésbé ártalmas autókat vásárolunk...., de hogy én bármikor azért fizessek bármilyen adót hogy Evo Morales és Hugo Chavez több fegyvert, atomlétesítményt vásároljon, építsen fel európaiak  pénzéből, akiket deviánsnak titulál nevetgélő szocialista-kommunista kísérői táborában, és úgy gyilkoltat meg embereket ahogy jónak lát. De miért is tenne másként, hiszen nincs egy kormány, egy hatalom , egy szervezet, aki megálljt parancsolna neki.
Itt állunk és bámulunk és vannak akik nagyra tartják azért mert visszaállamosította a kapitalisták vagyonát.  Azért mert  kapitalizmus ellenes, azért mert rasszista. Összemossuk a mi nemzeti összképünket, az ő nemzeti politikájával, azzal a politikával, amiben több mint negyven évet volt részünk.
Sajnos figyelmen kívül hagyjuk, hogy ez az egész nem szól másról mint a pénzről, a hatalomról, a régi világrend megváltoztatásának lépéseiről, amihez mi európaiak sok sok segélymillióval asszisztálunk- úgy hogy nem figyelünk a jelekre. Arra hogy mi ennek az embernek a szemében a buzik és kopaszok vagyunk.

Tóásó Edit


Néhány fénykép Bolíviából , ami bizonyítja hogy mi európaik vagyunk felelősek a bolíviai környezeti károkért, hiszen mi tőlük ellentétben nem folytatunk olyan életmódot ami megvédi a Földanyát. Ők viszont igazi környezetkímélő életmódot élnek.

A zöld környezet Bolíviában , és annak fogyatkozása. Érdemes megfigyelni a nagy környezetvédő Evo Morales alatt végrehajtott őserdőirtás nagyságát.És a jövőre kiterjedő prognózist.

2010. április 15., csütörtök

Emléknap Magyarósi Árpád,Rózsa Flores Eduárdó, Mike Dwyer meggyilkolásának egy éves évfordulóján

MAGYAROSI ÁRPÁD FIÚKÁRA emlékezünk április 16-án

MEGEMLÉKEZÉS


Halálának első évfordulóján, 2010. április 16-án 12:00 órakor
MAGYAROSI ÁRPÁD FIÚKÁRA
emlékezünk

a Fiumei úti sírkertben
(cím: 1086 Budapest, Fiumei út 16. Belvárosi Temető Udvar).

Minden barát, ismerős, tisztelő megjelenésére számítunk.

Csak az hal meg, akit elfelejtenek!

- Fiúka anyukája és nővére -

A szervezés miatt kérjük a részvételi szándék jelzését (szovata@yahoo.com)

OS - Emléknap Rózsa Flores Eduárdó meggyilkolásának egy éves évfordulóján

Emléknap Rózsa Flores Eduárdó meggyilkolásának egy éves
évfordulóján. A Magyar Iszlám Közösség legyilkolt Alelnökére
emlékezik ez év április 16.-án A pénteki közösségi imán emlékezünk,
majd délután a Kozmai utcai temető iszlám sírparcellájában kopjafát
állítunk fel. Mindkét eseményen lehetősége van a médiának
jelenlétre.Folytatjuk a küzdelmet Eduárdóék rehabilitációjáért.
                                                Egyúttal jelezzük,
hogy e hónapban több mint 10ezer adag félkész ételt osztottunk szét
budapesti, Zala és Szabolcs Szatmár megyei rászorult
szegényeknek.Zala megyében munkánkat a Zala Menti Polgármesterek és
Polgárok Egyesülete is segítette.Közösségünk folytatja a megkezdett
börtönmissziókat és a határon túli magyarok támogatását.Kiemelten
fontos programunk a bel- és külföldi segélyprojektek.
   Kiadó: Magyar Iszlám Közösség

Rózsa-ügy: egy ír europarlamenti képviselő az EP elé vinné az ügyet

Rózsa-ügy: egy ír europarlamenti képviselő az EP elé vinné az ügyet
2010. április 15. 
Egy ír europarlamenti képviselő a testület elé szeretné tárni a Bolíviában tavaly agyonlőtt Michael Martin Dwyer ügyét, amelyet szerinte hazájában nem kezelnek kellő figyelemmel - jelentette a bolíviai sajtó. A Santa Cruz-i El Deber az írországi médiára hivatkozva közölte, hogy Alan Kelly képviselő a haláleset április 16-i évfordulója küszöbén találkozott Dwyer csalódott hozzátartozóival, s ezután jelentette ki, hogy "az ügy megérdemli a nemzetközi figyelem kísérte független kivizsgálást". Az a tény, hogy Dwyer egyik megölt társa, Magyarosi Árpád romániai, azt jelenti, hogy az Európai Uniónak szerepet kell játszania a kérdések megválaszolásában - mondta.
MTI
 
Allan Kelly képviselőt szeretném tájékoztatni, hogy az ügy Tóásó Edit jóvoltából az Eu parlament előtt van. Sőt tájékoztatást is kapott róla, és személyesen levélben kértem hogy támogassa ügyünket.Amit természetesen jó képviselői szokáshoz híven olvasás nélkül törölt.
Képviselő Úr ajánlom figyelmébe a 1003-2009 szám alatt bejegyzett  az Eu Parlament petíciós bizottsága által a Külügyi Bizottságnak megküldött Human Rights Violation of Bolivian State nevű aktát. 
Szeretettel buzdítom a magyar és román képviselőket is az ügy támogatására.
Tőkés László püspök úr támogatása jeleként, beadvánnyal fordult az EU Emberjogi Bizottságához, hogy a nemzetközi vizsgálatot szorgalmazza. Lépések azonban eddig nem történtek.
Remélhetően Allan Kelly szavait tettek is követik, amit haza képviselők is követnek.


Bolívia: a gyilkosok egy éve nevetnek a gyenge európaiakon

Egy évvel ezelőtt fogták el, kínozták meg majd bestiális kegyetlenséggel végezték ki a santa cruzi Las Americas szállodában a bolív kormány fegyveresei Eduardo Rozsa Florest, Magyarosi Árpádot és Michael Dwyert. Egy éve nem tudjuk, kik végeztek velük és miért. Egy éve nem tudjuk, ki adta ki a parancsot. Egy éve nem vizsgálják ki az életüket kioltó rendőri eljárást, abban az országban, ahol nincs halálbüntetés, és amely valamennyi latin-amerikai emberi jogi egyezmény és kiegészítő jegyzőkönyv részes fele. Gyilkosaik egy éve szabadon járnak, és nevetnek az ostoba és gyenge európaiakon.

A gyilkosság egyetlen magyar túlélője, Tóásó Előd középiskolai tanár, egy éve fogoly 3600 méteres magasságban fekvő jeges cellájában. Egy éve nem táplálkozik rendesen. Egy éve romlik az egészsége. Egy éve nem látta a családját. Egy éve nem közölték vele, miért van fogva. Egy éve nem ismerheti meg az állítólagos nyomozás iratanyagát. Egy éve nem emeltek ellene vádat. Egy éve nem állították pártatlan bíróság elé. Egy éve nem tudja, hogy a nap, amelyre ébred, nem az utolsó-e?

Ezzel szemben a gyilkosságot vezető Walter Andrade kapitány egy autóbalesetben súlyos koponyasérülést szenvedett. A rajtaütést tisztázni akaró parlamenti vizsgálóbizottság elnökének, Bernardo Montenegrónak a személygépkocsiját egy szakadékba szorították az útról, majd a roncsban található iratokat az áldozatok mellől elvitték. Az Európai tényfeltáró útra indult bolív parlamenti képviselők ellen elfogató parancsot adtak ki, visszatértjükkor rendőrök várták őket a reptéren. Az ügyben eljáró államügyész infarktust kapott. Az állítólagos terhelő tanúvallomásokat a bolív kormány pénzért veszi. Santa Cruz tartomány ellenzéki politikusai közül koholt vádakkal sokakat már letartóztattak, vagy családjukkal együtt külföldi száműzetésbe kényszerítettek. A megbízott bolív jogi képviselők sorra adják vissza a megbízásukat mert az életüket féltik.

A magyar közvéleményt megdöbbentő, és nemzetközi mércével mérve is példátlan emberi jogi jogsértést már elítélte az Amerikai Egyesült Államok éves emberi jogi jelentése, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának éves jelentése. Magyarország nem.

Bolivia 2007-2013 között 234 000 000 EUR azaz kettőszázharmincnégy millió euró támogatást kap az EU-tól ( http://ec.europa.eu/europeaid/where/latin-america/country-cooperation/bolivia/bolivia_en.htm ). A támogatást a formálódó diktatúra kis és középvállalkozásainak fejlesztésére, a természeti kincseik fenntartható fejlesztésére, a kábítószer elleni harcra, és nem utolsó sorban az emberi jogok védelmére fordíthatják. Ez az összeg évi 9 Milliárd forintnyi támogatásnak felel meg. A magyar önkormányzatok többsége csak álmodik ilyenről.

Egy éve nem indult nemzetközi vizsgálat az ügyben. Egy éve nem fogott össze a magyar kormány Romániával és Irországgal, hogy az EU politikai súlyát kihasználva, rászorítsák Bolíviát a nemzetközi vizsgálatra. Itt tartunk.

Dr. Nyikos Attila
(A szerző ügyvéd, Magyarosi Árpád családjának jogi képviselője)
www.propeller.hu  





Bolivia: the killers one year laugh of light Europeans .

A year ago it was caught, tortured and then executed with  bestial cruelty in the Las Americas hotel in Santa Cruz by bolivian government militants Eduardo Rozsa Flores, Magyarósi Arpad and Michael Dwyer. A year ago we do not know who killed them and why. A year ago we do not know who gave the command. A year ago did not examine the assault of police quenching process in a „ democratic „ country, where there is no life punishment, and who is party for all the Latin American Human Rights Convention and the Additional Protocol. A year killers go free, and laugh at the stupid and weak Europeans.

The murder survivor the only one hungarian, Tóásó Előd  a secondary school teacher, one year is  prisoner at an altitude of 3600 meters , with cold in his cell. In a year which is not properly nourished. A year ago his health is deteriorating. A year ago he saw his family. A year ago were not disclosed, why it is captured. A year ago it does not recognize the alleged criminal investigation file. A year ago no charges had been laid. A year had not been impartial trial. A year ago not knowing that the sun, which wakes up, this is not the last of him?

In contrast, the murderer leader  Walter Andrade severe skull injuries suffered in a car accident. A parliamentary inquiry of the President who wanted to clarify the raid, Bernardo Montenegro in the car pushed off the road in a ravine, and then located the wreckage of the victims away from the documents taken away. The European Parliament's fact-finding trip started  against the arrest warrants issued, the policemen waiting for them at the airport. The prosecutor handling the case from a heart attack. The testimony of the alleged burder for goverment money . Santa Cruz Province are trumped up charges against many opposition politicians have been arrested or forced into exile along with their families abroad. The legal representatives appointed bolivian lines are returned to the appointments because they fear for their lives.

The Hungarian public are shocked and unprecedented by international standards of human rights violations what have been also condemned the U.S. annual human rights report, the UN High Commissioner for Human Rights Annual Report. Hungary does not condemned.

Bolivia between 2007-2013 will receive a support of 234 000 000 EUR million from the EU (http://ec.europa.eu/europeaid/where/latin-america/country-cooperation/bolivia/bolivia_en.htm). The support of small and medium enterprises in the emerging dictatorship in the development of natural resources for sustainable development, fight against drugs, and last but not least, devoted to the protection of human rights. This year the amount is equivalent to 9 billion forints aid. The Hungarian authorities are only dreaming this amount of support.

A year has not started an international investigation of the case. A year ago, the Hungarian Government has not caught up with Romania and Ireland, the EU's political weight advantage, to oblige Bolivia to the international investigation.
Here we are…

Dr. Attila Nyikos
(The author, lawyer, legal representative of the Magyarosi Arpad family)

2010. április 13., kedd

Kérem segítsen összegyűjteni a 100.000 kegyelmi kérvényt Tóásó Előd szabadulásáért

Kegyelmi kérvény gyűjtés Tóásó Elődért !!!
Kérem hogy helyi politikai szervezetek, csoportok, baráti , kulturális szervezetek csatlakozzanak hozzánk és segítsenek az aláírásgyűjtésben

Szervezetek, baráti csoportok és magánszemélyek segítségét szeretném kérni testvérem Tóásó Előd szabadulása érdekében.
Több erdélyi magyar és magyarországi szervezet kapcsolódott a
kampányhoz. Az Önök segítő szándékára és tagjaik elkötelezett
hitére és tetteire is számítunk, a Bolíviában elkövetett súlyos
emberi jogi sértések orvoslásában.
A mellékletben található levelet a bolíviai elnök Evo Morales
számára címeztük ,amiben kérjük testvérem szabadon bocsájtását.
Ezt a kegyelmi kérvényt igyekszünk eljuttatni minél több szervezethez,
és az aláíróíveket hitelesítve, hivatalos formában eljuttatni
Bolíviába.
Hiszek a magyar nép összetartásában, hiszem hogy vagyunk elegen ahhoz,
hogy megmutassuk, hogy össze tudunk fogni kisebb és nagyobb ügyek
érdekében. Minden magyar ember számít, és hiszem, hogy csak együtt,
közös erővel tudunk előre lépni. Most a testvérem ügyében, holnap
másokéban.

Kérem az aláírt íveket, postán Evo Morales elnöknek ( cím a fejlécben ) vagy a következő címre elküldeni:
Dénes Edit , 2800, Tatabánya, Gál I. ltp. 220 2/10 Magyarország
Kérném segítségüket minél több aláírás összegyűjtésében.


Munkájukat előre megköszönve,
Tisztelettel,
Tóásó Dénes Edit,

06-20-530-1597

toasoedit@toasoelod.com
www.toasoelod.com


A kérvény magyarul:

Presidencia Republica de Bolivia
Ministerio de la Presidencia
Calle Ayacucho esquina Comercio s/n
La Paz, Bolivia
Juan Evo Morales Ayma
Presidente Constitutional de la Estado Plurinational de Bolivia

Tisztelt Elnök Úr!

Kérem Önt, hogy engedje szabadon Tóásó Elődöt.

2009. április 16-án a santa cruzi Las Americas Hotelben, az Ön parancsára letartóztatták Tóásó Elődöt. Annak ellenére, hogy nem védekezett, a bolíviai rendőrség különleges egységének emberei súlyosan bántalmazták, és minden őt megillető jogot megsértettek. Azzal vádolják, hogy merényletre készült Ön ellen, és erről politikai kampányfilmeket is bemutattak.
Kérem Önt, hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 9., 10., és 11. cikkely 1. bekezdése, és a bolíviai Alkotmány rendelkezései alapján biztosítsák Tóásó Előd részére az ártatlanság vélelméhez való jogot.
Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata kimondja:
„9. cikk: Senkit sem lehet önkényesen letartóztatni, őrizetbe venni vagy száműzni.
10. cikk: Minden személynek teljesen egyenlő joga van arra, hogy ügyét független és pártatlan bíróság méltányosan és nyilvánosan tárgyalja, s ez határozzon egyrészt jogai és kőtelezettségei felől, másrészt minden ellene emelt bűnügyi vád megalapozottsága felől.
11. cikk, 1. bekezdés: Minden büntetendő cselekménnyel vádolt személyt ártatlannak kell vélelmezni mindaddig, amíg bűnösségét nyilvánosan lefolytatott perben, a védelméhez szükséges valamennyi biztosíték mellett, törvényesen megállapítják.”

Tudom, hogy Bolívia jogállam, és Ön biztosítani fogja a tisztességes eljáráshoz és a független, pártatlan bírósághoz való jogot Tóásó Előd részére. Ennek fényében, azt is tudom, és hiszem, hogy Ön, mint egy demokratikus ország, demokratikus úton megválasztott elnöke nem fogja megengedni, hogy Tóásó Előddel szemben olyan eljárást folytassanak le, ami eljárási hibákkal terhelt, olyan bizonyítékokat használjanak fel, amit nem a büntető eljárási törvényben megfelelő módon szereztek meg, eljárási szabálytalanságok során. Ez ellenkezne minden demokratikus jogállam által lefolytatott eljárási protokollal és normával.

Tisztelt Elnök Úr!

Tóásó Előd egy európai állampolgár, aki nem terrorista, nem katona, hanem egy informatikus. Ő egy pacifista ember, aki sem Önt, sem más embert soha nem bántana. Kérem, győződjön meg róla. Látogassa meg őt a börtönben, beszélgessen el vele, és tudni fogja, hogy Tóásó Előd egy ártatlan és igaz ember, aki megérdemli, hogy hazaengedje őt Európába, a családjához. Önnek, mint Bolívia elnökének jogában áll, hogy Tóásó Elődöt hazaengedje Magyarországra. Kérem, mutassa meg a népének és a világnak, hogy Ön egy igazságos, nagyvonalú ember, aki törődik egy másik ember, Tóásó Előd sorsával. Tisztelettel kérem, engedje őt szabadon, engedje haza Magyarországra.

Köszönettel várom válaszát az alább megadott címre.

Név:
Cím:
Dátum:
Aláírás:

2010. április 6., kedd

Magas fokozatra kapcsolt a bolíviai jogszolgáltatás

A választások utáni első nap, letartoztatások Santa Cruzban. Ismerős gesztus. Sokunknak.
Ha nem nyernek az ellenzékiek jó, ha nyertek akkor elővesszük a nagy ügyet.  És elővették. Sőt el sem tették.
Hétfőn a délutáni órákban nagy erőkkel felvonult a FELCC és előállítottak, némi agresszióval tetézve három embert.

1.
Juan Carlos Santiestevan , a Falangista Párt Elnöke. Orvos. Marcelo Sosa ügyész szerint kapcsolatot tartott Rózsa Flores Eduardoval. Idős, beteg. Őt elengedték.

2.
Gary Prao Arauz, az egyik vesztes santa cruzi polgármester jelölt. Jogtanácsos. Egy stratégiai , államosított cég az AZUL vezetője volt. Apja Gary Prado tábornok, aki elfogta Che Guevarát. Telefonos  kapcsolatban állt Rózsa Flores-el.

3.
Marco Monasterio . Ügyvéd. A Santa Cruzi Választási Iroda Főtitkára. Marcelo Sosa szerint térképeket adott át Rózsa Floresnek.


A két fiatal srácot La Pazba szállították. Valószínűleg hamarosan egy kis kihallgatás után a San Pedro börtönbe kötnek ki. A családtagok, a barátok tüntettek  a FELCC iroda előtt, aminek örömére egy kis könnygázzal gazdagabban mehettek haza. Az újságírókat meg jól összeverték a katonák.
Sajtótájékoztatót tartott Ruben Costas megválasztott prefektus, és az ENSZ közbenjárását kérte a nemzetközi vizsgálathoz a Rózsa Flores " terrorista " ügyben, hiszen elmondása szerint a kormány kreált egy ügyet , amivel megfélemlíti az ellenzéket , és ártatlan embereket tart börtönben és kezel úgy mint bűnözőket, annak ellenére, hogy a szabad véleménynyilvánításon túl nem volt semmi bűncselekmény ebben az ügyben.
Az Pat  Tv kamerása 12 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a családtagok tiltakozását rögzítő munkája miatt kapott verésben. Az Újságírók Szövetsége feljelentést tett a FELCC vezetője ellen , és az elkövető katonák ellen. Bolíviában az elmúlt évben ez a sokadik újságíró bántalmazás a hatóságok részéről. Erre szóbeli bátorítást kaptak több alkalommal Evo Morales elnöktől, aki minden adandó alkalommal kifejti az újságírók ellen érzett ellenszenvét.
A négy ellenzéki megye prefektusa is számíthat arra, hogy hamarosan ismét előveszik a nevüket a Rózsa Flores üggyel kapcsolatban, hiszen erre vonatkozóan már előzetesen jelentek meg célozgatások, Marcelo Sosa részéről.

2010. április 5., hétfő

Nem várt fordulat a Bolíviai helyhatósági választásokon-már a bolíviaiak többsége sem hiszi a Rozsa Flores mesét

A Húsvét Vasárnapján megtartott bolíviai helyhatósági választásokon meglepő , nem várt eredmények születtek. Minden előzetes felmérés alapján, az Evo Morales vezette MAS part nagy arányú,a decemberi országos választásokhoz hasonló győzelmére számítottak. A 2/3-os kongresszusi többséghez, a helyhatóságok-prefektusi székek,polgármesterek és megyei törvényhozó testületek irányítását is célul tűzte a radikális baloldali szocialista Evo Morales és MAS partja. A győzelmük előre megírt, a felmérések alapján biztosra vehető volt.
Ehhez képest, a Bolívia területi egységének több mint felét kitevő, és a nemzeti összvagyon 90 %-át megtermelő ellenzéki tartományok Santa Cruz, Tarja és Beni és Pando tartományok ellenzéki kormányzó jelöltjei nagy fölénnyel nyerték a választásokat.
A másik hat tartományban Morales parti győzelem született kormányzói szinten. Nem lesz könnyű feladata a hat kormányzónak, hiszen a polgármesteri választások és helyi törvényhozó testületek választásán nagy arányú ellenzéki győzelem született, ami látványosan sokkolta Evo Moralest, hiszen ápolatlanul, idegesen , össze vissza beszélt a sajtótájékoztatón. Idegességének oka, az elvesztett stratégiai fontosságú ellenzéki tartományokon túl a legnagyobb meglepetésnek számító veszteség- a La Paz-i polgármesteri szék, és képviselő testület feletti irányítás elvesztése.Szintén Morales fellegvárának számító és a Rózsa ügyet vezető parlamenti vizsgálóbizottság elnöke - Cézar Navarro, is elvesztette a biztosnak titulált Potosi polgármesteri helyet.
A tíz tartomány polgármesteri és képviselő testületi választásán nyolc ellenzéki győzelem született.

Tartományi választási eredmények ( Kék szín Evo Morales pártját, a Mas-t jelöli )

Polgármesteri választási eredmények ( Kék-Mas )