Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. szeptember 11., szombat

Notishot / Hírszemle

Bolívia

  • Marcelo Sosa főügyész újabb letartoztatási parancsot adott ki, Wilson Dia de Oropeza parlamenti képviselő ellen, szeptember 09-én, mivel nem jelent meg a Rózsa üggyel kapcsolatos kihallgatáson. Sosa ügyész valószínűleg nem hallott még a mentelmi jogról, bár nem ez lenne az első eset.
  • Az Uno America a Vatikánban audiencián volt Peter Turkson kardinálisnál, ahol a Latin Amerikai politikai ügyekről és a politikai foglyokról adtak tájékoztatást.
  • Fernando Vincenti miniszter tagadta azt a tényt, hogy ismerte és Magyarországon együtt tanult Rózsa Flores Eduardóval. A hír kiszivárogtatóját Norma Pierola képviselőnőt eljárás alá vonják. Kíváncsi lennék, hogy tényleg Mo-n tanult vagy nem . Eközben Sosa ügyész újabb 7 letartoztatási parancsot adott ki, az ügyben. Javier Maldonado Roca, Víctor Hugo Vhiestrox , Juan Líder Paz Castro - fallangista , Juan Pablo Paz Soria, Mauricio Mucárcel, Víctor Peralta Coca-ügyvéd, Wilson Dia.
  • “Son los Tribunales de Bolivia, y no su Gobierno, los llamados a revisar la sentencia” MIGUEL INSULZA, az OAS elnökének szavai kavarnak nagy port. Jorge Quiroga szerint az Interamerikai Emberjogi bizottság elnöke arra utalt, hogy Bolíviában ideje lenne, hogy ítéletet a bíróságok és nem a kormány hozza. A kormány szerint Insulza elnök, csupán semlegességét fejtette ki. Minden esetre több jelentés és felhívás van arra, hogy a bolíviai igazságügyi rendszer nem felel meg az általános szabályoknak. Nem érvényesülhet a független bírósági szervezet, hiszen Evo Morales, az elnök maga aki kinevezi a bírókat.
  • Panamai indiánok kongresszusi határozatba foglalták Evo Morales melletti, feltétlen elkötelezettségüket, és támogatásukat a Nobel Békedíjra jelölt elnök mellett. Evo Moralest több alkalommal jelölték a díjra, a 2011-es jelöltek között van jelenleg is. Jelölését az idei évben a bolíviai parlament és szenátus is megerősítette.
  • Evo Morales kitűző az e-bay-en.  Mira in futuro - Nézz a jövőbe !!
  • Újabb eljárás a héten 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt ex bolíviai elnök ellen. Tuto Jorge Quiroga most egy közel 79 millió dolláros perértékű hűtlen kezelés vádjával áll szembe, jelentette be a mai nap Garcia Linera alelnök.
  • Szakértők lamentálnak az európaiak rasszizmusáról, sajnálják a kiutasított romákat, az Evo kormányújságjában.
  • Oruro tartományban két halottja van az A típusú influenzának. 
  • 28.870 hektárról  158.979 hektárra nőt az erdőtüzek száma, az elmúlt 3 napban.
  • Anglia kormánya, a várakozások ellenére örvendetesnek nevezte a jövőbeni Anglia és Bolívia között létrejövő partneri viszonyt. A kijelentés meglepetést váltott ki, hiszen Evo Morales a BP bolíviai leányvállalatát nacionalizálta és jelenleg is egy Hágai ad hoc bírósági tárgyalás elé néz, ebben az ügyben.
Venezuela






      1 megjegyzés:

      Névtelen írta...

      Az kell neki , békedíj!!! Hát hol élümk, emberek??????????