Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2011. szeptember 7., szerda

Tóásó Elődékre szabják a bolíviai büntető törvénykövet.

Share

A bolíviai parlament a mai nap két új büntetőjogi tényállást emelt a legsúlyosabban büntetendő bűncselekmények körébe. A szeparatizmus, valamint a terrorizmus és szeparatizmus finanszírozásának bűncselekménye a mai napig ismeretlen bűncselekmény volt. A szeparatizmust mint a legsúlyosabb bűncselekményt, 30 év börtönnel és a kegyelmezés lehetőségének kizárásával , a szeparatizmus és terrorizmus finanszírozását 15-20 évig terjedő börtönnel és a teljes anyagi javak elkobzásával kívánják büntetni. Tekintettel arra hogy a Rózsa ügyben a terrorizmus és fegyveres felkelés bűncselekményének bizonyítása az elmúlt 29 hónapban nem járt sikerrel, és az eljárás jogerős ítéletet is megkövetelő 36 hónapos befejezési határideje vészesen közeleg, az Evo Morales rezsim új alapokat keres a további eljárásokra, és Tóásó Előd fogva tartására.
Bolívia " demokratikus" jogrendjére jellemzően , ahogy a visszamenőleges hatályt eddig is alkalmazták az ügyben, így a frissen megszületett büntetőjogi tételeket is hamarosan viszontlátjuk az ügyben. Az a tény hogy nem büntethető, ami az elkövetés időpontjában nem volt bűncselekmény, az a bolíviai igazságszolgáltatást nem fogja zavarni, mint ahogyan az eddigi jogsértések  sem érték el a hazai és nemzetközi jogvédő szervezetek és illetékesek ingerküszöbét. 
Tóásó Edit       

Nincsenek megjegyzések: