Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. március 19., péntek

Felgyorsulnak az események Bolíviában az április 4-i választások előtt, avagy Rózsa Flores ügy aktualizálás

Április 4-én helyhatósági választások lesznek Bolíviában. Így ismét aktuális lett a Rózsa Flores ügy a kormánynak. A 4 ellenzéki megye prefektusi és polgármesteri széke betöltésre vár, és Evo Morales korlátlan hatalmából már csak ez hiányzik. Meg is tesz mindent ennek megszerzésére, így ismét előkapta az ügyészség a " terrorista-szeparatizmus " ügyet a szekrényből, és a bizonyítékok, tanuk, események halmozódnak.

2009 április 16-án Santa Cruz-ban a Hotel Las Americasban kivégezték Rózsa Flores Eduardót, Magyarósi Árpádot és Michael Dwyert , valamint letartoztatták Tóásó Elődöt és Marió Tadicot, az elnök ellen tervezett merénylet miatt. Az elmúlt 11 hónapban eljutottunk a kezdeti elnök elleni merénylettől a terrorizmuson keresztül, a szeparatizmusig -fegyveres felkelésig. 8 ember van előzetes letartoztatásban és a 38 ellenzéki vezető, ellenzéki személy külföldre menekült.
2008 szeptember 11-i gyilkosság  az ellenzéki Porvenir-Pando megyében  kezdete a szélső baloldali Evo Morales kormánya által elkövetett üldöztetésnek és gyilkosságoknak.
Ajánlom megtekintésre a videót, hogyan lőnek egy tüntető, viszonylag nyugodt tömegbe a kormány katonái.

Pando - emberiség elleni büncselekmények ellen feljelentették Evo Moralest

Csütörtökön egy újabb koronatanú jelent meg Bolíviában, aki önként érkezett vallomást tenni, Branko Marinkovics ellen és az általa finanszírozott " terrorista-szeparatista "  csoport ellen. Juan Kudelka, aki 14 éven keresztül volt Marinkovics jobbkeze, és aki az elmúlt 11 hónapot is főnöke pénzéből tengette Argentínában, a helyett hogy Tóásó Elődékkel osztozott volna a börtönkoszton.
Kedves kis összeállítást készített az egyik bolíviai televízió Kudelka nyilatkozatainak ellentéteiről.

Kudelka nem emlékszik arra mit mondott áprilisban

Közben Kudelka nyilatkozata és Eduardo telefonlistája alapján letartoztatták Zvonko Matkovics Ribera -t, akit szintén a San Pedro börtönbe küldenek. Ügyvédje személyesen a belügyminisztert teszi felelőssé védence életéért, akit az ügyészség munkatársai megfenyegettek.
Zvonko Matkovic is megy a San Pedroba

Ezzel párhuzamosan tartják a másik letartoztatott Alejandro Santiesteban szabadlábra helyezésének tárgyalását, ami természetesen nemleges döntéssel zárult.
Tóásó Előd szabadlábra helyezésének tárgyalására februárban és márciusban -két alkalommal nem ment el a bíró. Jövő hétre újabb időpont van kiírva, a jogellenes fogva tartás és az eljárási szabálytalanságok miatt.
Remélhetően a kedves bírónő harmadjára méltóztat megjelenni a tárgyaláson. Természetesen nincsenek téveszméink, és tudjuk, hogy a döntés nem lesz pozitív Elődnek sem. Azonban, a bíróság ezzel az időhúzásával, azt kívánja megakadályozni, hogy Előd ügyét nemzetközi bíróságra tereljük.

Újabb nyilatkozat és beadvány borzolja időközben az idegeket, egy ellenzéki képviselőnő- Pierola - bejelenti hogy bizonyítékaik vannak, fényképek és dokumentumok, arra vonatkozóan hogy Juan Kudelka Argentínában az igazságügyi miniszterrel, és  a belügyminiszterrel tárgyalt , majd ezt követően Evo Morales elnöki gépén érkezett " önként és igazságtudatból " nyilatkozatot tenni.

Juan Kudelka Evo elnöki gépén érkezik vallomást tenni

Patricia Gelarza tarijai civil vezető bejelenti, hogy  az  ellenzéki civil kezdeményezés vezetői , Santa Cruzba összejövetelt tartanak, ahol a kormány által elkövetett és folyamatos üldöztetéseket kívánják nemzetközi feljelentésként előterjeszteni.

Tarija feljelenti a bolíviai kormányt az üldöztetések miatt

Evo Morales közben nyilvánosan megalázza az ENSZ Drogellenes szervezetének UNODC tagjait , sajtótájékoztatón hívja meg őket Bolíviába, hogy rágjanak vele együtt kokalevelet,  hogy intelligensebbek és egészségesebbek legyenek.

 Evo meghívja levelet rágni és okosodni az ENSZ tagjait Bolíviába

Az Usa nem adott belépési vízumot a nemrég leváltott igazságügyi miniszter asszonynak T. Cellimának, aki egyébként a kokatermesztők női tagozatának képviselője.

Bolívia volt igazságügyi minisztere nem kap USA vízumot


A hírek folyamatosak, az események pörögnek, kíváncsian várom mit hoz a következő nap, milyen elemekkel bővül a Bolíviai szappanopera .

Nincsenek megjegyzések: