Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. április 6., kedd

Magas fokozatra kapcsolt a bolíviai jogszolgáltatás

A választások utáni első nap, letartoztatások Santa Cruzban. Ismerős gesztus. Sokunknak.
Ha nem nyernek az ellenzékiek jó, ha nyertek akkor elővesszük a nagy ügyet.  És elővették. Sőt el sem tették.
Hétfőn a délutáni órákban nagy erőkkel felvonult a FELCC és előállítottak, némi agresszióval tetézve három embert.

1.
Juan Carlos Santiestevan , a Falangista Párt Elnöke. Orvos. Marcelo Sosa ügyész szerint kapcsolatot tartott Rózsa Flores Eduardoval. Idős, beteg. Őt elengedték.

2.
Gary Prao Arauz, az egyik vesztes santa cruzi polgármester jelölt. Jogtanácsos. Egy stratégiai , államosított cég az AZUL vezetője volt. Apja Gary Prado tábornok, aki elfogta Che Guevarát. Telefonos  kapcsolatban állt Rózsa Flores-el.

3.
Marco Monasterio . Ügyvéd. A Santa Cruzi Választási Iroda Főtitkára. Marcelo Sosa szerint térképeket adott át Rózsa Floresnek.


A két fiatal srácot La Pazba szállították. Valószínűleg hamarosan egy kis kihallgatás után a San Pedro börtönbe kötnek ki. A családtagok, a barátok tüntettek  a FELCC iroda előtt, aminek örömére egy kis könnygázzal gazdagabban mehettek haza. Az újságírókat meg jól összeverték a katonák.
Sajtótájékoztatót tartott Ruben Costas megválasztott prefektus, és az ENSZ közbenjárását kérte a nemzetközi vizsgálathoz a Rózsa Flores " terrorista " ügyben, hiszen elmondása szerint a kormány kreált egy ügyet , amivel megfélemlíti az ellenzéket , és ártatlan embereket tart börtönben és kezel úgy mint bűnözőket, annak ellenére, hogy a szabad véleménynyilvánításon túl nem volt semmi bűncselekmény ebben az ügyben.
Az Pat  Tv kamerása 12 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a családtagok tiltakozását rögzítő munkája miatt kapott verésben. Az Újságírók Szövetsége feljelentést tett a FELCC vezetője ellen , és az elkövető katonák ellen. Bolíviában az elmúlt évben ez a sokadik újságíró bántalmazás a hatóságok részéről. Erre szóbeli bátorítást kaptak több alkalommal Evo Morales elnöktől, aki minden adandó alkalommal kifejti az újságírók ellen érzett ellenszenvét.
A négy ellenzéki megye prefektusa is számíthat arra, hogy hamarosan ismét előveszik a nevüket a Rózsa Flores üggyel kapcsolatban, hiszen erre vonatkozóan már előzetesen jelentek meg célozgatások, Marcelo Sosa részéről.

Nincsenek megjegyzések: