Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. augusztus 17., kedd

Nyílt levél az MTI-nek a bolíviai ügyben

Nyílt levél az MTI-nek a bolíviai ügyben

Tisztelt MTI,

A szlogenünkben megfogalmazott „tény és való „értelmére szeretném felhívni a figyelmüket. 2009. április. 16 óta van szerencsém követni Önök munkásságát a testvérem Tóásó Elődöt érintő Bolívia ügyben, és lévén türelmes ember most jutottam el arra a pontra, hogy megálljt kell kiáltanom. Önök rendszeresen félretájékoztatják a magyar közönséget. Nem tudom, hogy spanyol nyelvről fordító kollégájuk nyelvtudása szelektív, vagy pusztán a Bolívia kormány által terjesztett híreket szeretik közölni, minden esetre munkájukkal hatalmas károkat okoznak testvéremnek Tóásó Elődnek és a kivégzett állampolgárok családjainak és jó hírnevüknek. Lássuk csak a tegnapi nap közölt „fizetős „hírűk valóság és tényállásbeli helytállóságát, amit természetesen a magyar média azonnal átvéve, ítéletet hirdetett testvérem felett.

1. Elfelejtették közölni, hogy a TeleSur televízió egy venezuelai televízió, Hugo Chavez elnök állami televíziója, így azt a látszatot keltették, hogy ez a hír Bolíviában jelent meg.

2. Wilson Garcia Meridá-t és folyóiratát bolíviai szakértői testületnek állították be, holott a cikk egyértelműen tartalmazza, hogy antropológus , újságíró , a Datos & Analisis chochabambai kommunikációs cég igazgatója, a Bolpress ( szélsőbaloldali kormányzati újság ) újságírója . Önök ezzel a kijelentésükkel azt a látszatot keltették, hogy az eddigiekben hiányzó bizonyítékok szakértői testület által feltárásra kerültek, így testvérem és a többiek bűnössége bizonyításra került.
(http://grupoapoyo.org/basn/node/6335 http://www.bolpress.com/a.php?autor=65 )

3. Kubai és venezuelai célpontok is kiválasztottak megsemmisítésre mondat, az eredeti hírforrásban úgy szerepel, hogy Rózsa Flores Eduardó és csapata Bolíviában kubai és venezuelai humanitárius missziók, orvosok és mérnökök elleni merényletekre készültek. Ebben a kontextusban sok ember elgondolkodott volna, hogy Rózsa Flores Eduardo aki több segélymisszióban vett részt , vajon képes lett volna „ kollégait „ bántani ?

4. Szeretném felhívni a figyelmüket, a tisztességes tájékoztatásra, az újságírói etikára, és nem mellesleg az ártatlanság vélelmére, amit önök sem a halott Magyarósi Árpád, Rózsa Flores Eduardo, Michael Dwyer sem a testvérem Tóásó Előd tekintetében nem tartottak és nem tartanak be. Kérem a jövőben tartózkodjanak a terrorista megnevezés leírásától, mindaddig, amíg ezt jogerős bírói ítélet nem állapítja meg. Mi Előd családja sokat küzdünk a bolíviai hazug és álhírekkel, a bizonyíték nélküli, jogellenes fogva tartással, és harcolunk testvérem hazahozatala miatt. Kérem, valótlan híreket ne közöljenek, és ne keltsék azt a látszatot, hogy testvérem, vagy a halottak ellen bizonyítékot szolgáltattak volna a bolíviai hivatalos szervek. Ahogy a magyar újságírókat nem nevezik hivatalos szakértői testületnek büntetőügyben úgy a bolíviait se tegyék.

5. Kérem a jövőben szíveskedjenek a kormánysajtó mellett a többi bolíviai médiában is tájékozódni, elérhetőségeiket mellékelem, a könnyebb tájékozódás végett. Remélem így a bolíviai ügyben tájékozottságuk naprakészebb és tényszerűbb lesz. A magyar olvasóknak pedig joguk van a független, pártatlan tájékoztatáshoz, annál inkább, hogy magyar vonatkozású ügyről van szó. Önöket meg felelősség terheli a leírt szavakért, hiszen ártatlan emberek élete, híre, megítélése függ az Önöktől származó tájékoztatástól.
( http://eju.tv/ http://www.eldia.com.bo/ http://www.eldeber.com.bo/ http://www.elmundo.com.bo )

6. Végül szeretném emlékeztetni arra Önöket, hogy az ügyben való pozitív fejleményeket is szíveskedjenek közölni, hiszen azokat soha nem tartják érdemlegesnek a közlésre. Remélem ez csak elkerülte a figyelmüket, és a jövőben jobban fognak a valóságra és tényszerűségre figyelni. Ajánlom figyelmükbe a You Tube-ra feltöltött videót, ami bizonyítja azt hogy nem volt tűzharc, nem voltak fegyverek, és a halottak is hiányoznak az akció után. A rendőrök berendezik a helyszínt és bizonyítékokat helyeznek el. Ajánlom az ENSZ, az USA,az Amnesty International éves jelentéseit, amiben az emberjogi sértéseket, az eljárás tisztaságát és az ügy politikai voltát nevesítik. Kérem, szíveskedjenek tegnapi anyagukat a TeleSur Tv híréhez korrigálni.

Köszönettel

Tóásó Edit 2010. augusztus 17.

1 megjegyzés:

Christa Zagmann Quachen írta...

Az összes fizetett prokátor menjen már kapálni a szibériai krumpi földre. Vagy álljon be Putyinhoz liba pásztornak. Esteleg vállalja a sertés telep kitakarítását. Úgy is csak a sz@r keveréshez értenek.