Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2011. április 7., csütörtök

Április 7- Mai sajtóhírek Tóásó Elődről és a Rózsa ügyről

Share


 Az EL DEBER beszámol a tegnapi felfüggesztett tárgyalásról. Idézi Fernando Riverát, a kormány  jogi államtitkárát, aki szerint a tárgyalást Előd és ügyvédjének  jelenlétének hiánya miatt függesztették fel. Ugyanakkor közli, hogy Előd állapotában nincsen változás így nem tudja mire alapozzuk a szabadlábra helyezés kérelmét. Szegény embert még nem tájékoztatták, hogy az eredeti forgatókönyv nem jött össze, és Előd ott volt a tárgyaláson, bár ők gondoskodtak arról, hogy ne legyen kiszállítási parancs. DE mivel a rabok ezt este megtudják ( Előd riadóztatott mindenkit ) , reggel az ügyvéd a bíróságon kikövetelte hogy adják ki a parancsot, és személyesen ment Elődért és a börtönigazgatóval lejátszott " meccs " után ki is vihette a tárgyalásra. Rivera az állapotváltozásra vonatkozó bizonyítékokról ( szállás, munka a tiszteletbeli konzul jóvoltából ) elméletileg nem tudhat, hiszen a meg nem tartott tárgyaláson lettek volna ismertetve, bár kétlem hogy nem lenne már a közjegyzőtől saját példánya. Egyébként a tárgyalást végül Marcelo Sosa ügyész hiánya miatt függesztették fel, akinek semmi keresnivalója nem lett volna a tárgyaláson.

Az EJU TV beszámol a Kormánypalota előtti rendőr-tüntetők dinamitos, gázos, vizes összecsapásaikról. Evo elnök és Linera alelnök az épületben voltak. A videó ( 4'35" ) tájékoztat a Brazil Ügyvédi Kamara megfigyelőként való részvételéről az április 11-én kezdődő vádemelési tárgyaláson. Aggodalmukat fejezték ki az eljárások szabálytalansága, az igazságszolgáltatás átpolitizáltsága miatt, és kifejtették hogy részletes jelentést fognak készíteni nemzetközi jogvédő szervezetek részére. Prado ezredes fia bejelenti, hogy Sosa ügyész hivatala elfelejtette megküldeni a 11-re szóló idézést. Megtámadták a Cochabambába áthelyezés döntését, hiszen az ügy illetékessége Santa Cruz-ba tartozik.
Az EL DIA részletesen beszámol a Brazil Ügyvédi Kamara részvételéről, valamint arról hogy felutaznak La Pazba meglátogatni a politikai foglyokat, akik kérték hogy az ENSZ mellett vegyenek részt az átszállítás kíséretében. Természetesen az ENSZ bolíviai képviselete nem adott erre még választ. Az Ügyvédi Kamara megfigyelői ígéretet tettek. Gary Prado Salmon ezredes ( Che Guevara-t elfogó tábornok ) jelezte, hogy nem megy el a 11-i tárgyalásra, hiszen illegális ( nincs illetékessége )és idézést sem kapott, egyébként meg Előd tegnapi tárgyalásán bemutatták hogy Sosa 4-15 között tanfolyamon van. Biztosak abban, hogy a Cochabambai tárgyalás csak arra van, hogy a Kormány megfélemlítse Elődéket, és életüket kockára tegye.

Tóásó Edit

Nincsenek megjegyzések: