Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2011. december 8., csütörtök

129 napja van a bolíviai bíróságnak ítéletet hírdetni Tóásó Előd ügyében

Share

A napok telnek, a bolíviai igazságszolgáltatás gépezete döcög. A tegnapi nap Marcelo Sosa utasította Maldonadó bírót, hogy jelölje ki a perben eljáró bíróságot. Önmagában már az is vérlázító, hogy nyilvánosan, még a látszatot sem fenntartva, egy ügyész bírót utasítgat.
De mire ez a nagy sietség kérdezhetnénk? Hiszen van még 129 nap a jogerős ítélet meghozataláig, egy olyan gigaperben, ahol 39 ember kerül majd, valamikor a vádlottak padjára. Köztük a legbefolyásosabb üzletemberek, gyerekeik és az ellenzéki politikai elitből.
Addig azonban , egy már kijelölt La Paz-i bíróságnak határozatot kell hoznia 28, a vádemeléssel kapcsolatos beadványra, két ember házőrizetéről, aki kifizették a kauciót, mégis a börtönben vannak, a bíróság döntése ellenére. Ki kell jelölni az eljáró bíróságot ( ami nem Santa Cruz-i ), amit illetékesség hiánya miatt biztosan meg fognak támadni az ügyvédek. Választani kell népi ülnököket, amit egy számítógépes választási rendszer sorsol, és akik személyével kapcsolatban minden vádlott kifogással élhet. ( 12 népi ülnököt jelölnek ki, minden vádlott két személyt utasíthat el. A kizárási procedúra végén három ülnököt az elfogadottak közül a bíróság elnöke választ ki. A legrosszabb védelmi stratégia esetén is három választási fordulóval számolhatunk, ami eljárási határidőben 45 napot jelent. )  Kell még két hivatásos bírót is jelölni, akik vagy elfogadják vagy nem. December 15-től egy hónapos ítélkezési szünet kezdődik.  Mindezek után ki kell jelölni a tárgyalás kezdő időpontját, ahol minden alkalommal, minden személynek részt kell venni. Le kell folytatni a tárgyalást is, ítélethozatal előtt. Mindezt azt elkövetkező 129 napban.
A bolíviai eljárási tv szerint minden eljárás maximális határideje 36 hónap, ami 2012 április 16-án következik be, így Tóásó Előd és Mario Tadic tekintetében meg kell szüntetni az eljárást, ha addig nem születik ítélet.
Evo Morales kormánya azonban tudja ezt, és gőzerővel készül valamire, amivel újabb jogcímen, tovább folytathatják az eljárást.

Tóásó Edit




2 megjegyzés:

Réthy Emese írta...

Ne féljetek, Isten még tehet csodát! Előd, imádkozunk érted!

Névtelen írta...

Előd !!! haza várunk !! Imádkozunk érted !