Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2009. október 21., szerda

A bolíviai fekete kéz

A spanyolországi El País napilapban, ami a spanyol " Magyar Nemzet" tanulságos és tényszerű elemzés jelent meg a bolíviai eseményekről, amiben 2009.április 16-án életét vesztette Rózsa Flores Eduardo, Magyarósi Árpád, és Mike Dwyer, és letartoztatásban van Tóásó Előd és Mario Tadic.
A cikk címe is tanulságos. " La mano negra boliviana "- a bolíviai fekete kéz.
http://www.elpais.com/articulo/internacional/mano/negra/boliviana/elpepuintlat/20091020elpepuint_1/Tes

A bolíviai feltételezett terrorista ügy, jogi és politikai akadályokban merült ki. Az áldozatok  családtagjai nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását sürgetik.
Hat hónappal ezelőtt, a bolíviai Santa Cruzban, egy rendőrségi akció három emberélet kioltásával végződött. Azóta politikai és jogi akadályok komplikálják a központi nyomozóhatóság munkáját, akik sem az Evo Morales elnök élete elleni merényletre, sem a Bolíviai elszakadására folytatott szakadár mozgalomra nem tudnak felmutatni bizonyítékokat, sem egyéb illegális tevékenységre vonatkozó bizonyítékot, amivel alá tudnák támasztani az április 16-i rendőrségi akciót. Ezen  a napon Morales elnök Venezuelában tartózkodott, ahonnan bejelentette, hogy hogy egy külföldiekből álló terrorista csoportot lepleztek le, akik Evo Moraels elnök, Alvaro Garcia Linera alelnök, Ruben Costas santa cruzi prefektus és egyéb vezetők ellen kívántak merényletet végrehajtani. Két személyt letartoztattak, három személy életét vesztette a fél órás tűzharcban.
A rendőrségi akcióban meghalt Rózsa Flores Eduardo, Magyarósi Árpád és Michael Dwyer, letartoztatták Tóásó Elődöt és Marió Tadicot, akik a rossz hírű San Pedro börtönben várnak a vádemelésre, ami a jelen állás szerint fegyveres felkelés bűncselekménye miatt készül.Három másik bolíviai állampolgár is letartoztatás alatt van. Ignacio Villa Vargas-El Viejo, az ügy koronatanúja, aki előzetesen a santa cruzi regionális vezetőket nevezte meg a csoport értelmi szerzőjének és finanszírozójának, jelenleg szökésben van, és külföldről utólag egy parlamenti képviselőnek telefonon nyilatkozott, hogy az ügyész erőszakkal késztette vallomásra. 
Az ügyészség abban az időben azt mondta , hogy a csoport feladata, a santa cruzi autonómia megszervezése és védelme volt, amit szeparatista cselekedetnek nyilvánított a Morales vezette, és a megszavazott autonómiát nem elutasító baloldali kormányzat.( erre bizonyítékot, a Kepes által sebtiben bemutatott film szolgáltatott ) 
A rendőrségi jelentés az európaiak kivégzésének szükségességét, a tűzharccal, és a 15-én Terezas bíboros háza ellen elkövetett bombarobbantással indokolta, az interneten és médiákban megjelent képek azonban teljesen más képet mutatnak . Azt a szőrnyű valóságot, hogy ezek az emberek alsónadrágban, álmukban lettek lemészárolva. A parlamenti képviselők vizsgálóbizottságot hoztak létre, és az ellenzéki Paul Benegas képviselő elmondta, hogy ezek az embereket közelről lőtték le, a szállodai szobákban nincs kifele irányuló lövés , ami a tűzharcot zárja ki, és Árpádot hátulról lőtték le. A kormány természetesen elutasította ezeket a megállapításokat.
Wilman Duran a Morales kormánya által megszüntetett Alkotmánybíróság Elnöke, telefonon elmondta, hogy a rendőrök, ezeket az embereket hagyták saját vérükbe megfulladni , ami ellentétes minden rendőrségi protokollal, hiszen elmulasztották  a segítségnyújtást . A San Huan de Dios korház a szállodától 200 m távolságra található.
Jövedelemvizsgálatok indultak a keleti országrész politikai és gazdasági vezetői ellen, akiknek a kapcsolatait kívánták felderíteni Rózsa Flores Eduardoval. Sorra utasították el ezek az emberek a kormány La Pazban történő meghallgatására való idézéseket, tekintettel arra, hogy egy alapvető illetékességi vita van az ügyben. Az ügy a kormány szerint La Pazba, az ellenzék szerint Santa Cruzba tatozik. Az illetékességi vitát, látszólag eldöntötte a Legfelsőbb Bíróság döntése, aki az ügy illetékességét Santa Cruzra testálta. Azonban ez a döntés csak arra volt jó, hogy Morales kormány által mozgatott Sosa ügyész kötelezettség szegés miatt eljárást kezdeményezzen a legfelső bírók ellen.
A parlamenti vizsgálóbizottság 3 hónap munka után felháborodottan jelentette be, hogy az ügyész nem segíti a munkájukat, késleltetik a felderítést, hiszen, a sokat emlegetett számítógépes bizonyítékokat nem mutatta meg még nekik sem. ( Megjegyzem a merevlemezeket bírói engedély, és tanú nélkül másolták, használták )
Egy harmadik nyomozati cselekményt Carlos Valverde újságíró szolgáltatott, aki megszerezte Eduardo Rózsa Flores számítógépének merevlemezének tartalmát, ami alapján egyértelműen megállapítható lenne, hogy kik voltak a finanszírozók, mik voltak a célok, és kik voltak beavatva. Levelezései között bemutatott leveleket, amik Garcia Linera alelnökhöz köthetőek, és bizonyítják, hogy Eduardo szoros kapcsolatban állt a bolíviai kormánnyal. Kideríthető belőle az is, hogy ki fizette az utazását, a Venezuelai nagykövetségen keresztül, ki rendelte meg a jegyét, és az is kiderül, hogy Linera alelnök utasította arra, hogy milyen típusú embereket hívjon magához. Carlos Valverde szerint a kormány célja a bizonyítékok eltitkolása és ártatlan emberek meggyilkolása, miután csapdába csalták. ( Megjegyzem, kissé meredek nekem-aki járatlan ilyen dolgokban)

Garcia Linera groteszknek és falsnak nevezte az újságíró megállapításait ( aki egyébként jogász és az előző kormány titkosszolgálati vezetője volt ) és ezzel egy időben a kormány cáfolta annak a fényképnek a valódiságát, amin Eduardo , a kivégzést irányító Andrade ezredessel fotózkodik. Véleményük szerint egy fotó nem bizonyíték bűncselekményre. ( érdekes módon, a testvér fegyveres pózolós fotója megalapozza terrorizmus, szeparatizmus, fegyveres felkelés bűncselekményét )
Hat hónappal az események után egy biztos, a nyomozás nem vezetett semmi eredményre, a jogi eljárásjogi konfliktust nem voltak képesek megoldani, és az is biztos, hogy Rózsáék nagy társadalmi életet éltek Santa Cruzban, újságíróként tevékenykedett és kapcsolatokat ápolt vezető személyiségekkel a médiából, gazdasági és politikai elitből. Ugyanakkor ott-tartózkodása során folyamatosan dolgozott európai és más újságoknak.
Rózsa lelkes támogatója és résztvevője volt a santa cruzi autonómia mozgalmaknak, nagy hangon énekelte a rendezvényeken az autonómia indulót, amiben semmi feltűnő és kivetnivaló nincs hiszen Santa Cruz maga a fellegvára a bolíviai autonómiának. Gracia Linera alelnök már az események előtt jóval kijelentette , hogy addig nem nyugszik, amig az autonómiáért küzdő emberek " fejei, a helyükön vannak".
Santa Cruz Bolívia legnagyobb gazdasági egysége, Tarija rendelkezik a kőolaj és földgazmezőkkel,  Beni és Chuquisaca megyék autonómia igényét a központi kormányzat által megemelt adóterhek elleni tiltakozás váltotta ki.
Ennek a négy megyének a gazdasági nagysága váltotta ki a kormányzatból azt az igényt, hogy ezen megyék prefektusait, az ellenzéki politikusokat hadjárat alá vonják, aminek végén elkobozzák a vagyonukat  és megszerezzék maguknak a gazdasági vezetést, mit sem törődve azzal, hogy milyen mély politikai válságot és instabilitást idéznek elő az országban.
Evo Morale és kormányzata elmúlt 3 évét a megfélemlítés, és üldöztetés jellemzi az úgynevezett Szociális Mozgalom által , amivel mindenkinek szembe kell nézni, aki nem ért egyet, ellenvéleménye van és nem támogatja a hivatalos víziót.
2007. novemberben, a Garcia Linera által képviselt Ponchos Rojos indián ősi hagyományokra épülő militarista szervezet kamerák előtt mutatta meg, élő kutyákkal, hogy hogyan fognak elbánni azokkal a keleti tartománybeli vezetőkkel, akik az autonómiát szorgalmazzák. ( Mellékelem a videót.Csak erős idegzetűeknek, és kizárólag 18 éven felülieknek szabad megnézni. Ízelítő hogyan bánik az indián őslakósok egy része, a legjobb barátjával . http://www.youtube.com/watch?v=1a8-E_fMJ6I&feature=related )
 2007-ben Movima Fabricano Marcial,indián vezető, aki az új Alkotmány bevezetésének nagy harcosa volt, brutális bántalmazásban részesült , amit a Baloldali Szocialista Mozgalom tagjai követtek el. Ezt követően bejelentették, hogy bevezetik a kommunitárius jogot , ami engedélyezi az indián ősi hagyomány alapján a halálra kínzást, és egyéb 2009-ben nem elfogadható szokásokat.Mindezt azért, hogy az indián vezetőt ez a jog alapján tudják meghurcolni, hiszen nyíltan támogatta a Beni tartomány autonómia törekvéseit.

Victor Hugo Cardenas volt alelnököt fényes nappal bántalmazták, családja és gyerekei jelenlétében, akiket ezt követően elkergettek és vagyontárgyaikat, házát államosították.
2008 szeptember 11-én Pando tartományban egy autonómia tüntetést a hatóságok oly módon fékeztek meg, hogy 26 halottat eredményezett, és több mint 100 eltűnt személyt. A Pando-i prefektust eltávolították, jelenleg a San Pedro börtönben van, terrorizmus és fegyveres lázadás gyanújával. Vádemelés még nem történt. Leopoldó Fernendez alelnökjelölt jelenleg a börtönből irányítja kampányát, hiszen Manfred Reyes Villa ellenzéki elnökjelölt oldalán ő a lehetséges választási győztes Evo Morales-el szemben. Jelölését követően beindult a Sosa ügyész által felügyelt gépezet a gyors eljárás lefolytatása irányába. 
Mellékelek egy videót , amit érdemes megnézni, hogyan működik a bolíviai kommunista végrehajtó hatalom. Tanulságos, és sokunknak emlékeztető. ( http://www.youtube.com/watch?v=mD-EJFASkn0 )


Evo Morael és pártja így értelmezi a hatalmat 1.
Evo Morales és pártja így értelmezi a hatalmat 2.

Evo Morales és pártja vizionál
Indián vezetőt bántalmaznak a kommunitárius jog alapján 
Tisztességes választás Bolíviában. Na vajon miért fogja Evo megnyerni Decemberben? 




Kegyeleti jogok Bolíviában 2009-ben.







Nincsenek megjegyzések: