Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2009. november 18., szerda

A bolíviai kormány egységei akarták megölni Terrazas bíborost?


 A bolíviai kormányhoz közel álló szervezet hajthatott végre merényletet Julio Terrazas bíboros, Santa Cruz érseke ellen április 15-én az El Deber című helyi napilap szerint. Oswaldo Rojas ügyvéd kijelentette: hamarosan felfedi a nevét annak, akit a merénylet végrehajtásával gyanúsítanak, és aki a krízishelyzetekben bevetett különleges egység, a CRTU (Crisis Resolution Tactic Unit) tagja volt.

A CRTU-t szeptember 9-én feloszlatta a kormány, mivel nem sokkal korábban egy csapat újságírót támadtak meg Santa Cruz városában. Az egység 15 különlegesen kiképzett rendőrből állt, akiket számos, főleg Kelet-Bolíviában elkövetett leszámolással gyanúsítanak – írja a CNA.

Korábban az Evo Morales vezette szocialista kormány Rózsa-Flores Eduardót vádolta meg azzal, hogy a bíboros elleni merényletre készültek. A bolíviai-magyar kettős állampolgárt, aki nem sokkal korábban utazott a dél-amerikai országba, máig tisztázatlan okokból április 16-án egy Santa Cruz-i hotelszobában, társaival, a román állampolgárságú, de magyar nemzetiségű Magyarosi Árpáddal és Dwyer Michael Martin ír állampolgárral együtt kommandósok agyonlőtték. Az egyik feltételezés szerint Morales elleni merényletre készültek, és Santa Cruz elszakadásáért küzdöttek.

Bolíviában 2006 óta van kormányon Evo Morales baloldali indián politikus. Mióta elindította reformjait, a gazdagabb és inkább fehérek lakta Santa Cruz, az ország legkeletibb és legnagyobb tartománya szemben áll a főváros, La Paz vezette, szegényebb nyugati tartományokkal.
Az áprilisi merényletben nem sérült meg senki, mivel a bíborost épp szívpanaszaival kórházban ápolták. A bomba a bíborosi rezidencia kapujában robbant. A környéken nem tartózkodtak sokan, a szemtanúk szerint három férfi és egy nő hajtott el egy ezüstszínű autóval a helyszínről.
Magyar Kurír


Nincsenek megjegyzések: