Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. február 3., szerda

Elszámolás 2009-es évről.


Kedves Barátok, Ismerősök, Önzetlen segítők!!

Eljött az elszámolás ideje. Szeretnék eleget tenni ennek a kötelezettségemnek, amit higgyétek el, nem önszántamból mulasztottam el. Nem is azért mert hálátlan, feledékeny, önző vagyok!! Egyszerűen fizikai akadályai voltak az elszámolásnak.
Én is a héten kaptam meg a Máltai Szent János Szuverén Lovagrendtől, a 2008.12.31-ig befolyt adományok elszámolását.
Mint tudjátok, kapcsolatunk a Lovagrenddel véget ért, ők teljesítették az azonnali jogi segítségnyújtást –ügyvédet szereztek- majd a számlájukat a rendelkezésünkre bocsájtották, az adományok gyűjtéséhez. Nagy Károly András a lovagrend Külügyminisztere, pedig 130.000 ft-al személyesen járult hozzá 04.23-án az ügyvédi költséghez. Köszönet érte, és minden segítségükért.
A 2009-es évre szóló ügyvédi díj , amit kialkudtak számunkra sajnálatos módon nem jött össze, így kifizetésre sem került a Paredes ügyvédi irodának. Így anyagi és szakmai okokból megváltunk tőlük, és egy olcsóbb, fiatalabb és remélhetően bátrabb ügyvédet szerződtettünk, aki reményeink szerint szembe mer szállni a bolíviai rezsimmel.
A jelenlegi ügyvédi díj 500 USD / hó, valamint 300 USD /hó költségtérítés. Előd élelmezésének ( A börtönben nem adnak ennivalót, így mindent nekünk kell biztosítani ) havi díja átlagosan 200 USD/hó.
Az elmúlt 10 hónapban nélkületek, a ti segítségetek nélkül nem sikerült volna ezeket a költségeket előteremteni.
Isten áldjon meg érte, hogy ebben a válságos időben ki- ki képessége szerint hozzájárult ehhez.
Szeretnélek kérni, hogy 2010-ben is segítsétek küzdelmünket azzal a havi 500 ft-al, ami jelenleg egy csomag cigaretta ára.
Sajnos még egy technikai problémával szembe kellett néznünk- a Lovagrenddel befejezett szerződésünk után,-azzal, hogy adományok gyűjtéséhez rendelkeznünk kell egy alapítvány által nyitott alszámlára.
Remélem, akad köztetek olyan, akinek van alapítványi kapcsolata és egy rövid ideig tud egy alszámlát nyitni Előd javára. Kérem tisztelettel, aki segíteni tud ebben, jelezze felém a toasoedit@toasoelod.com címen. Ennek nyitásáig, nem tudtok adományt eljuttatni, és igencsak hiányzik az az elmúlt 3 hónap, amióta erre nem volt lehetőség.
Szeretném megköszönni még egyszer azt a sok adományt, amit eljuttattatok, azt a sok jó szót, kívánságot, levelet, amit küldtetek nekem és Elődnek. Szeretnélek kérni, hogy tegyétek ezt továbbra is, hiszen ebben a szélmalomharcban szükségünk van az erkölcsi és anyagi támogatásotokra.
Szeretnék még egy anyagi problémánkat megosztani veletek.
Elődnek a jelenlegi helyéről el kell költöznie, hiszen agresszív, veszélyes bűnözőket telepítenek a jelenlegi helyére. Minden politikai fogolynak el kell mennie, a jobb minőségű La Posta helyre, vagy a 2000 fős Populáción helyre. Ez a hely komoly veszélyekkel jár Előd számára. Élete is veszélybe kerülhet. Ezért a helyi szokások szerint a La Posta szekcióban kell egy cellát vásárolnunk neki, ahol az árak 1500-15.000 USD között vannak. Természetesen igényei nem nagyok, a legolcsóbb is megteszi, ami a védelmi pénzzel együtt 2000 USD-be kerül.
Szeretnélek kérni, hogy segítsetek nekünk összegyűjteni ezt a pénzt, hogy ne kelljen a veszélyes gyilkosok között maradnia, és sem a drogfüggő elnökpárti helyre beköltöznie.
És végül, de nem utolsó sorba szeretném közzétenni a számadatokat:
Máltai Lovagrend számlájára 2009.12.31-ig beérkezett adomány összege: 1.156.193 HUF, valamint az általuk adományozott 130.000 HUF.
Az ügyvédek részére kifizettek: 1.007.163 HUF költséget ebből.
Jelenleg számlájukon van: 279.030 HUF, amit az új alapítvány számlájára fognak átutalni.
Előd kollegái, közvetlen barátai, az Erdélyország az én hazám fesztivál és közvetlen adományokból 452.480 HUF gyűlt össze.
Összes beérkezett adomány: 1738673 HUF
Sajnos az év első felében érvényes magas HUF/USD árfolyam minket is negatívan érintett, így a fenti adományok USD összege  8694 USD ( amiből a Lovagrend számláján  még 1440 USD-nek megfelelő HUF van. )
A régi és az új ügyvédek számára az eddigiekben 9740 USD került kifizetésre, természetesen a különbség családi összefogással.  
Szeretném megosztani veletek, hogy Előd részére egy héten milyen élelmiszereket szokott vásárolni ( hogy lássátok, hogy nem élvezeti szerekre, hasonlókra költjük a pénzt ), az a magyar hölgy, aki emberségből jelest érdemel, és önzetlenségét soha, semmilyen módon nem fogjuk tudni meghálálni. Az első naptól kezdődően Előd mellett és mellettünk áll, minden héten bevásárol és felpakolva bevonul a börtönbe, hogy etesse és gyámolítsa Bolívia híres magyarját. Köszönöm neki is, és csak reménykedni tudok, hogy  a továbbiakban is kitart mellettünk.
Isten segítse Őt is, Elődöt is, titeket is, és minket is.
Harcunk hosszú és nehéz lesz, és nélkületek nem lenne Erőnk hozzá.
Isten áldjon benneteket

2010.02.03

Tóásó Edit





Nincsenek megjegyzések: