Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. február 3., szerda

Huszonhárom gyanúsított személy, mégis csak Tóásó Előd és Mario Tadic van letartoztatva.Avagy demokrácia Bolíviai-i módra.

Huszonhárom ellenzéki vezető, politikus ellen folyik az úgynevezett " terrorista " ügy, mindezek ellenére csak Tóásó Előd, Marió Tadic és Santiesteban vannak előzetes letartoztatásban.
Emlékeztetőül, 2009. április 16-án Evo Morales Venezuelában bejelentette, hogy külföldi zsoldosok az életére akartak törni , ezért kiadta a parancsot a letartoztatásukra. Tűzharcban kivégeztek 3 " merénylőt "-kettőt letartoztattak. Aztán elkezdték terroristázni őket,  náci szeparatistának nevezték őket, akik merényletet és robbantásokat terveztek, és vittek véghez. Emlékeznek még Saul Alvalos és Terezas bíboros elleni bombamerényletekre??
Kérem szépen kezembe került a 16-i akcióra szóló parancs, amit március 30-án írtak alá La Pazban, a 15-i merénylet miatt . Majd 14-én megkapta a végső aláírást is az akció.  Na így legyen ötöse az embernek a lottón, ha ezt meg lehet magyarázni. De Bolíviában ez sem okoz problémát, a hatóságoknak. Remélem azonban, hogy idővel ez a parancs is hozzá fog járulni az igazság kiderüléséhez. Hiszen bár Elődék élnek, és "csak " senyvednek a börtönben, három ember meghalt. És ezek az emberek halála megoldást kíván.

Marcelo Sosa vádat emelt szántalan ember ellen, kihallgatott számtalan ellenzéki vezetőt. Többen elmenekültek, aki még nem tette, fontolgatja.
Következnek a helyhatósági választások. Minden ellenzéki jelölt már szerepel az ügyben. Bolívia ellenzékének 100 %-os lefejezése folyik. De minek nekik ehhez Tóásó Előd?? Olyan jól hangzik a külföldi állítólagos " terrorista " szó???
Nem hallgatták ki. Nincs vádismertetés ellene, nem volt vádemelés. Nem történik semmi, azon kívül, hogy telik az idő és egyre több időt tölt Dél Amerika leghírhedtebb börtönében. Hogyan???
Tiszta magyarhoz méltóan. Hirdeti a magyar nyelv szépségét, a magyar ember büszkeségét, okosságát.
És mit csinál 10 hónap után, az első számú " ellenség " Bolíviában??
Informatika tanfolyamot tart a bolív elítélteknek, előzeteseknek. Hogy a bent eltöltött idő alatt legalább ingyen-külföldi tanártól tanult informatika tudással bővítsék ismereteiket. És mit gondolnak? Hogy szólítják a börtönben, az első számú közellenséget?? Senor Profesornak !!!
Egy biztos, már nem csak mi a család és a barátok tudjuk, hogy Előd a világ egyik legjobb embere, hanem a bolíviai börtönlakók is.
És tudják mi a legviccesebb az egészben?? Hogy a hallgatók között van az az ügyész is, akinek munkássága kapcsán került Előd börtönbe.


Nincsenek megjegyzések: