Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. március 25., csütörtök

Újabb emberjogi jelentés Bolíviáról, benne a Rózsa Flores ügy emberjogi sértései

Denis Racicot, az Ensz Emberi Jogi Bolíviai irodájának vezetője, tegnap La Pazban , ismertette  a 2009-es évről készült ENSZ jelentést.
Kép: Ernesto Justiniano

A jelentés több pontjában kitér a Rózsa Flores Eduardo, Magyarósi Árpád és Michael Mike Dwyer halálához vezető április 16-i akcióra, és aggodalmát fejezi ki a Bolíviában 2009-ben történt túlzott hatalomhasználat, rendőri túlkapások, és az ezek következtében kialakult politikai helyzet, valamint a túlkapások kivizsgálatlansága miatt.
Rámutat arra a tényre, hogy a rendőrségi jelentések dacára napvilágot látott információk alátámasztják, hogy a három külföldi állampolgár nem tűzharcban, hanem törvényen kívüli kivégzésben vesztették életüket.
Ajánlást fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogy a történteknek szükségszerű, a tisztességes kivizsgálása és a
a felelősök felkutatása és megbüntetése.
Ugyanakkor szót emel a letartoztatottak jogainak maradéktalan betartásáért, és a független , tisztességes eljárás biztosításáért. Ajánlást is fogalmaz meg ebben a témakörben.
Kiemeli, hogy az ügyben letartoztatottak tisztességes tárgyaláshoz, eljáráshoz való jogai nem érvényesülnek, a kormány az ügyet nem függetlenül, hanem átpolitizálva fojtatja le, és a helyett, hogy a jogalkalmazás szabadságát biztosítaná, külön törvényt hoz, hogy a La Pazba tartsa az ügyet.
A jelentés rámutat a bolíviai jogrendszer teljes káoszára,  lehetetlenségeire, és sürgős lépésekre kéri a bolíviai államot.
Több más esetet is kiemel, a Tóásó Előd és társait érintő ügyön kívül.

Nincsenek megjegyzések: