Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. május 26., szerda

A keddi tárgyalás

Tegnap La Pazban megtartották, a szökési kísérlet első tárgyalását. Nagy készültséget jelentettek be a sajtósok, és a képviselők. Ott akartak lenni, hogy meggyőződjenek a bolíviai ügyészség legújabb koncepciós hazugságairól. Sajnálatos módon, nekik nincs tapasztalatuk, a kommunista diktatúrák jogalkalmazása terén, így amikor rájöttek, hogy a tárgyalás nincs kifüggesztve, és a megvádolt személyek sem hagyják el a bírósági rabjárgánnyal ( Előd szerint tejeskocsi ) a börtönt, nyugodtan hazatértek. Az ügyvédek láttak már egy két csodát, és mégis ott maradtak az előzetesen meghirdetett időpontra. Nem kis meglepetésükre megérkezett Patrici Santos ügyésznő, és a kijelölt bíró, a tárgyalásra. Gianni Prado ügyvéd kérte a tárgyalás felfüggesztését, eljárási hibákra hivatkozva, tekintettel arra, hogy a vádlottak nem lettek a tárgyalásra kiszállítva. Természetesen a bolíviai igazságszolgáltatás két prominens őrző-nő-je nem hatódott meg ettől a lényeges apróságtól, így elkezdték a tárgyalást. Tételesen bemutatták a két hónapja Elődtől elvett leveleket, amik többsége régi barátnők levelei voltak, majd családi fényképeket, és az 5 éves kisfiam által rajzolt rajzokat, amik Előd cellájának falát jobbították. A bírónő jegyzőkönyvezte őket, majd jogerősen bizonyíték státuszba helyezte őket, szökési kísérlet bűncselekményének elkövetése kapcsán. Nem tudjuk hogy a fiam rajzai tartalmazhattak erre utaló jeleket, vagy a levelekben leírt " ne aggódj, kihozunk onnan " szokásos szöveg alapozza meg a vádat, egy biztos - nem volt ott senki aki megvédhette volna Előd érdekeit. Túl messziről sikerült figyelni rá....annak ellenére, hogy mostanában a sajtóban semmi másról nem szóltak a hírek.

Nincsenek megjegyzések: