Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2011. március 30., szerda

Cochabambat jelölték ki a vádemelési tárgyalás lefolytatására

Share

Meglepő, nem várt és ismét jogellenes fordulat következett be a Rózsa ügyben. Fernando Rivera a boliviai kormány jogi igazgatója a mai nap bejelentette, hogy kezdeményezték a " terrorista " ügy vádemelési tárgyalásának áthelyezését La Paz-ból Cochabambaba. Ugyanakkor jelezte, hogy az ügy tárgyalását is átteszik a cochabambai bíróságra.
A vádemelési tárgyalás április 11-én kezdődik, és előzetes információk szerint 15-ig tart. Rivera azt áthelyezést állambiztonsági okokkal és a vádlottak egészségi állapotával indokolta. Több előzetes letartoztatott és házi őrizet alatt levő személy Santa Cruzba tartózkodik, és e miatt indokoltnak tartják a La Paz és Santa Cruz között található városban tartandó tárgyalást.
A rendelkezés jogtalanságát az is kiemeli, hogy ezzel ismét megszegnek minden jogszabályt, hiszen az ügy a Legfelső Bíróság döntése szerint Santa Cruz-hoz tartozik, amely döntést a mai napig nem tartottak be, arra hivatkozva, hogy a terrorizmus elleni ügyek a fővároshoz tartoznak. Ennek alátámasztására még új eljárási jogszabályt is hoztak , a 007-es Tv-t, ami államellenes és terrorizmus ügyekben az illetékességet La Paz hatáskörébe utalja.
Cochabamba 400 km-re fekszik La Paztól és Tóásó Elődön kívül még 8 másik személy van La Paz-ban előzetes letartoztatásban.
Nincs ismeretünk arra vonatkozóan, hogy Tóásó Elődöt és társait milyen módon kívánják a vádemelési tárgyalás 5 napjára odaszállítani, de bolíviai hírforrások szerint ezzel a tárgyalással kívánják megoldani végleges elszállításukat La Pazból, hiszen a politikai ügy és a fővárosban fogvatartott politikai foglyok egyre kényelmetlenebbek a komoly gazdasági problémákkal, tüntetésekkel küzdő kormánynak és a népszerűségét elvesztő Evo Morales elnöknek.
Tóásó Előd Cochabambaba szállítása a biztonsági kockázaton túl egyéb problémákat is felvet. Átszállítása esetén, nem lehet élelmezését megoldani, hiszen nem lesz aki a mostani állapot szerint bevigye neki az élelmiszert, a tiszteletbeli konzul is La Paz-ban lakik, így ő sem tudja majd látogatni. A védelmét ellátó ügyvéd is jelezte, hogy nem tud Cochabambaba utazgatni, hiszen egy oda-vissza repülőjegy 400 USD-be kerül, és a szállodai elhelyezése is jelentős anyagi terheket jelent.


Tóásó Edit






Nincsenek megjegyzések: