Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2011. október 23., vasárnap

Levelek, amiket kapott, kaptam az elmúlt időszakban...

Share

1. Drága Előd!
 
 Amikor megláttam a hírekben, hogy Bolíviában vérengzés volt, és erdélyi magyar áldozat is van, azonnal a szívemhez kaptam, azt hittem Te haltál meg. Aztán amikor tovább olvastam a cikket, nagy megkönnyebbüléssel olvastam, hogy életben vagy.
Azóta is nagyon sokat gondolok Rád, sokszor álmodom Veled.
 
Nem tudom, milyenek a körülmények a Dél-amerikai börtönökben, sajnos nagyon sok rosszat hallok. De imádkozom Érted, és nagyon könyörgök a Jóistenhez, hogy vigyázzon Rád, ne hagyja, hogy bajod essen, és segítsen, hogy még az idén szabadulhass és hazajöhess. És tudom, hogy meghallgatja a kérésemet, hisz Jézus mondta:
" Lk 11,5-13
Azután így szólt hozzájuk: ,,Ha közületek valamelyiknek barátja van, és az odamegy hozzá éjfélkor, s azt mondja neki: ,,Barátom! Adj nekem kölcsön három kenyeret, mert egy barátom érkezett az útról hozzánk, és nincs mit adnom neki''; a másik viszont belülről ezt feleli: ,,Ne zavarj, az ajtó már be van zárva, gyermekeim is ágyban vannak velem együtt, nem kelhetek föl, hogy adjak neked!'' Mondom nektek: ha nem is kelne föl, hogy adjon neki azért, mert a barátja, mégis, alkalmatlankodása miatt fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van. Ezért mondom nektek: Kérjetek, és adni fognak nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek ajtót nyitnak. Melyik az az apa közületek, aki, ha a fia halat kér, hal helyett kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, talán skorpiót nyújt neki? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja a Szentlelket mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle!''
Ezért kérlek, Előd, soha ne add fel, imádkozz Te is a szabadulásodért, és hittel imádkozz, mert akkor biztosan meghallgatásra találnak a fohászaid.
Előd, biztosan nem véletlen, hogy Te életben maradtál. A Jóistennek terve van Veled. Hiszen szüksége van rád a Családodnak, a Barátaidnak és a székely-magyar Nemzetednek. Most a Jóisten megpróbál Téged, megerősít, mert valami nagy dologra vagy hivatott. És ezt őszintén mondom Előd, én egy csodálatos embert ismertem meg benned.
Remélem, hamarosan itthon leszel. Nagyon várom, hogy újra láthassalak, és megölelhesselek!
Isten óvjon Téged!
Kitartás!
 
 
Ölellek X
 
2005.05.10

2.
Drága barátom!

Sajnálattal hallottam a történteket!
Borzasztó dolgokon mentél át és még át is kell menned! Tudnod kell, hogy mi mindig melletted fogunk állni akármi is történjen! A barátság akkor mutatkozik meg a legjobban, akkor ismeri fel az ember, hogy kiben bízhat meg, amikor bajban van. Most te kerültél ilyen helyzetbe és Mi, akik barátodnak tartjuk magunkat, melletted állunk és támogatunk mindenben, amiben csak lehet! Ígérem minden nap imádkozok érted az EGY IGAZ ISTENHEZ, hogy védelmezzen óvjon meg téged minden rád leselkedő bajtól és hogy minél előbb haza gyere, mert nagyon hiányzol nekünk! Tudom azt, hogy Isten meghallgatja imánkat, és haza segít téged! Vigasztaljon ez a pár sor, és az a tudat, hogy nemsokára találkozunk! Nem tudok többet írni, mert a könnyeimtől már nem látok semmit! Szeretünk barátom, és borzasztóan hiányzol nekünk! Befejezem gondolatomat egy rövid imádsággal:„Istenem! Látod barátom szenvedését olyan messze tőlünk! Kérlek, védelmezzed meg minden bajtól, és segíts neki ezekben a nehéz napokban,órákban percekben, hogy mint testileg mint lelkileg átvészelje a megpróbáltatásokat! Áldjad meg családját, akik rettentően szenvednek, de mindent megtesznek azért, hogy Előd semmiben sem szenvedjen hiányt! Áldd meg ügyvédjét, hogy a lehető legbölcsebb gondolatokkal segítse őt! Köszönöm, hogy a te kezedbe tehetjük életét, egészségét, szabadságát! Te oltalmazd, vigasztald őt nehéz perceiben! Adj neki reményt, kitartást! Ámen!

Az Úr legyen veled drága barátom! Várunk haza!
Barátod: x

2009.05.14

3.
Szia Előd!



Remélem, hogy levelem egyszer eltudod majd olvasni, és azt is, hogy 
hamarosan találkozni fogunk. Nagyon hiányzol nekünk az iskolából, na
gyon rossz tanárt kaptunk helyetted :). Amikor meghallottam, hogy mi tö
rtént veled, egyszerűen nem hittem el, éppen a suliban voltunk, és 
az ofő mesélte sírva, hogy mi történt veled. Egész délután 
rád gondoltam, hogy mi lehet veled, mit tehetnek tehettek éppen veled. 
Azóta is mindig nézem a híreket, és megbeszéljük a többiekkel
, hogy ők mit hallottak. Nagyon szurkolok, szurkolunk neked, hogy minél
 előbb hazajöhess, és remélem, hogy még egyszer találkozni is t
udunk. Mindennap gondolok rád, és vigyázz magadra. Remélem, hogy mi
nél előbb rájönnek, hogy te nem tettél semmit, és úgyis mondh
atnánk, hogy rosszkor voltál rossz helyen. Még egyszer vigyázz maga
dra, és nagyon szorítok, szorítunk neked!
 
2009.05.13
 
4.
Csak pár hónapja ismerlek, Előd, de mintha már száz éve ismernélek.
Nem is értem....
A kedvességed, a humorod nagyon hiányzik mostanában.
Megígértél nekem valamit, Előd!
Megígérted március elején, hogy hazajössz, és meglátogatod a családom!
Szavadon foglak!
Emlékszel?
Most Te vagy a "sün", Előd! Kiemelünk. Bízom a Jó Istenben, hogy elegen leszünk hozzá!
 
2009.05.12
5, 
Szia Előd!

Te aztán tudod, hogy hívd fel magadra a figyelmet :-) !

Bárcsak ne mentél volna el!

Azóta, a szörnyű este óta, amikor a hírekben bemondták, hogy Bolíviában lelőttek 2 magyart, minden nap gondolok Rád.

Aznap éjszaka alig aludtam valamit, mert tudtam, nagy lehet a baj, reggel
, amikor bejöttem dolgozni az volt az első, hogy megnéztem az interneten a híreket, volt egy borzalmas video, amiből kiderült, hogy kik az
 áldozatok, hogy téged elfogtak és La Pazba vittek.

Minden nap, mindent elolvasok, ami Veled kapcsolatos, megnézem a honlapot
, amit a nővéred hozott létre, elolvasom a híradásokat, és rend
szerint felteszem a szabad egyetemünk levelező listájára, hogy ha van, aki nem olvasta az is tudjon a Veled kapcsolatos új hírekről.

Egy egész ország szorít neked, és aggódik érted, legalább is 
azok, akik számítanak.

Most olvasom, hogy milyen mostoha körülmények között tartanak, nincs asztal csak egy beton ágy, nem süt be a nap és ki van törve az 
ablak.

Szegény Előd, ez borzalmas lehet, de Te erős vagy és le tudod ezeket győzni.

Azt is írják, hogy börtön naplót vezetsz, éppen a minap mondta 
az egyik barátom, amikor Rólad beszélgettünk, hogy ha haza jössz 
és kiadod a memoárjaidat, életed végig nem lesznek anyagi gondjaid,
 te leszel a leghíresebb ember Magyarországon :-).

Úgy hogy csak serényen dolgozzál a nagy művön :-).

Mert haza kell, hogy engedjenek, nem sokára, mert rengeteg ember imádkozik Érted 

minden áldott nap, ez biztos, és mert nagy valószínűséggel neked van a legnagyszerűbb testvéred az egész bolygón, aki hihetetlen elszántsággal küzd azért, hogy minél hamarabb haza juss.



Légy erős, foglalkozz az írással, legyen ez "a tökéletes remekmű", én egy dedikált példányra mindenképp számítok.


Szeretettel
 
x
6.  Mit ekresett a tesód boliviában?

A biblia szerint az embernek 
meg kell felelni a tettei után! Amit vet le is kell hogy arassa! ha 
valaki olyan dolgok miatt van börtönben amit elkövetett akor Isten őt 
nem fogja onnan kihozni! de miután letöltötte a büntetését vagy közbe is
 akár megtérthe és megbánhatja  abüneit! és ha meg is hal a menybe 
kerül! és ez a lényeg! 
 
aláírás nélkül
 
2009.04.15 
 
7.Szia Előd!!!
 
Nem is tudom mit írjak. Annyi minden kavarog bennem azóta, hogy megláttalak a tv-ben. Azóta egyfolytában az utolsó beszélgetésünk jár a fejemben, és az arcod ahogy mosolyogsz. Azt ígérted, hogy találkozunk. És tudom amit te megígérsz azt be is tartod, hisz büszke székelyfiú vagy :)) Kérlek tarts ki!!!! Sokat gondolok rád és imádkozok érted!!!!!!! Soha nem nézek tv-t, de akkor amikor bemondták hogy elfogtak szerintem Isten is úgy akarta hogy bekapcsoljam. Emlékszel?? Pont előtte mondtam neked hogy ha eltűnsz soha nem fogom megtudni mi lett veled. Látod ez is azt bizonyítja, hogy neked haza kell jönnöd!!!!Szeretnélek látni és megölelni ahogy ígérted!!!!! Mindig nézem a honlapodat, és segítek erőmhöz mérten. Neked csak kitartás kell és soha ne add fel! És ne feledd amit legutoljára mondtam neked: Bármi is történik veled, bárhogy is jössz haza nekem mindig kelleni fogsz!!!!
 
Csókollak: x 
2009.05.15

Nincsenek megjegyzések: