Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2009. december 21., hétfő

Ágh Péter (Fidesz) írásbeli kérdése Balázs Péter külügyminiszternek

Tisztelt Miniszter Úr!
Több mint fél éve, 2009. április 16-án a Santa Cruzban található Las Americas szállodában kora hajnalban bolíviai belbiztonsági kommandósok agyonlőttek két magyar és egy ír nemzetiségű férfit. A rajtaütés során életben maradt magyar állampolgárságú Tóásó Elődöt azóta embertelen körülmények között tartják fogva a dél-amerikai országban. A Baptista Szeretetszolgálat önkéntese, Lukács Csaba az egyik napilapban számolt be azokról az áldatlan állapotokról, melyek közt a 28 éves magyar állampolgár éli mindennapjait. December elején a fogvatartott testvére az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában így nyilatkozott: Nyolc hónapja nem történt meg a vádemelés ellene, és előzetes letartóztatásba sem helyezték. Hozzátette: testvére aligha bírja ki azt, ha a bolíviaiak a rendelkezésre álló maximális ideig, azaz 18 hónapig börtönben tartanák. A körülmények máig tisztázatlanok, az ártatlanság vélelme ezzel szemben biztosan mindenkit megillet. Ezzel kapcsolatban Tőkés László EP-képviselő december 14-én levelet írt az EU több vezetőjének - köztük José Manuel Barrosonak, az Európai Bizottság elnökének. Tőkés László interneten is olvasható sorai szerint Tóásó Elődőt jogtalanul, szabálytalan módon tartóztatták le, utóbb megkínozták, és az ártatlanság vélelmének jogát számára nem biztosítják. Következésképpen Tóásó Előd emberi jogaiban szenvedett többszörösen durva sérelmet. Miután a képviselő részletezi a bolíviai belpolitikai mozgások és az áprilisi szállodai rajtaütés kétes összefonódásait, felhívja a Bizottság elnökének figyelmét arra, hogy a Lisszaboni Szerződés és az Alapjogi Charta elfogadása után a jövőben fokozott mértékben felelősek vagyunk az Unió minden polgáráért. Védjük meg őket, bárhol is vannak a világon, hiszen ez már nem csupán tagállami kötelesség, hanem összeurópai felelősség is egyben.
Tisztelt Miniszter Úr!
- Mit tehet és mit tett eddig a Magyar Köztársaság kormánya annak érdekében, hogy Tóásó Előd magyar állampolgár számára a fenti leírt védelmet biztosítani tudja?
- Lát-e esélyt arra, hogy - Tőkés László idézett levele kapcsán - a magyar kormány felveszi a kapcsolatot az Európai Bizottsággal, hogy együtt lépjenek fel az unió állampolgárainak érdekében?
- Lát-e lehetőséget egy, a magyar és az ír kormány által felállítandó független, az eseményeket kivizsgáló bizottság létrejöttére?
- Biztosítani tudják-e Tóásó Elődnek az ügyvédi költségeket?
- Milyen egyéb információ jutott eddig a kormány tudomására a bolíviai rajtaütés körülményeivel kapcsolatban?
Ágh Péter (Fidesz)
országgyűlési képviselő
    

Nincsenek megjegyzések: