Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2009. december 31., csütörtök

Manfred Reyes Villa a perui határon szökött meg Boliviából az Egyesült Államokba

Edwin Rojas alkotmányjogász véleményét idézve, Evo Moralesnek sikerült romba dönteni politikai ellenzékét.
December 30-án 10 órakor elfogatóparancsot adtak ki Manfred Reyes Villa jobboldali politikai vezető ( a választásokon másodikként befutó jelölt ) és felesége Patricia Avilés ellen .Mauricio Quintana chochabambai ügyész elfogatóparancsa alapján, a gyanúsítás okirat hamisítás, közpénzek elherdálása ( autonómia szavazásra pl. ), hatalommal való visszaélés és választási csalás. 
Manfred Reyes Villa

A bolíviai alkotmány, büntető eljárás és rendőrségi törvény szerint az elfogatóparancs hétköznapokon reggel 7- 19 között, hétvégeken 7-12 óra között hajtható végre. Természetesen az eljáró hatóságok április 16-án sem tartották be az elfogásra vonatkozó szabályokat.
Az ellenzéki vezető házát, gépjárműit lefoglalták, és megerősített erőkkel keresik az ellenzéki vezért, akit a San Pedro börtönbe szeretnének juttatni politikustársa Leopoldo Fernandez mellé és a körülbelül 50 főből álló politikai foglyok közé.
Az április 4-én következő helyhatósági választások kampánya gőzerővel folyik, és Evo Morales és szocialista mozgalmi pártja elsődleges szempontja a négy ellenzéki tartomány kormányzói székének megszerzése.  Ennek eléréséért büntető eljárásokat kezdeményeztek az elmúlt hetekben a vezető jobboldali politikai ellenfelek ellen, megakadályozva ezzel, hogy ezek az emberek indulhassanak a választásokon.

Manfred és családja a december 6-i választások napján a templomba

Rózsa Flores Eduardo, Tóásó Előd, Magyarósi Árpád , és Mike Dwyer üggyel sikerült eljárást kezdeményeznie a santa cruzi kormányzó Rubén Costas ellen, az aki előzetes tervei és választói akaratának ellenére, lemondott az jelöltségről. Jelenleg Santa Cruz tartománynak nincsen e miatt olyan ellenzéki jelöltje, akit az ellenzék minden rétege elfogad.
José Luis Paredes, volt La paz-i kormányzó ellen is büntetőeljárások sorozatát kezdeményezték, aki szintén egy meghatározó jelöltje  a la paz-i ellenzéknek. José Luis Parades , Tóásó Előd ügyvédjének, Rigoberto Paredes Ayllon-nak a testvére.
December 28-án büntetőeljárást indítottak Beni tartomány kormányzója Ernesto Suárez és de Tarija tartomány kormányzója Mario Cossío ellen is. A vád ugyanaz. Hivatali visszaélés, állami pénzek elherdálása a 2008-as autonómia választások kapcsán.
Közben a mai nap Evo Morales bejelentette, hogy Manfred Reyes Villa megszökött az országból, és az Egyesült Államokban tartózkodik. Beismerte hogy a letartoztatására ő adta ki a parancsot, és azt is, hogy a rendőrségen belül meg fogja találni azokat az embereket akik felelősek azért, hogy az ellenzéki vezető és családja a perui határon meg tudott szökni az országból.
http://www.ernestojustiniano.org/2009/12/evo-morales-asegura-que-manfred-ya-est-en-eeuu/



Nincsenek megjegyzések: