Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. január 28., csütörtök

A bolíviai rendőrség formálisan beismerte hogy feloszlatott elitegysége jogsértéseket követett el

Óscar Nina rendőrparancsnok bejelentette, hogy a 2009. április 16-i Santa Cruzi-i események után feloszlatott UTARC különleges egység helyett egy új különleges rendőrségi egységet hoznak létre a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni harcra.
Az egység magasan képzett tagokból fog állni, akik a munkájukat a nemzetközi és bolíviai jogszabályoknak megfelelően fogják végezni.
A feloszlatás oka volt az egység által elkövetett jogértések sorozata újságírók ellen és a Rózsa Flores Eduardo, Magyarósi Árpád és Mike Dwyer halálához, Tóásó Előd és Márió Tadic letartoztatásához vezető április 16-i eljárás is. Bár ténylegesen a jogsértést a rendőrség nem mondta ki, a bolíviai ombudsman megállapította, Márió Tadic és Tóásó Előd , valamint több ügyben érintett személy tettek feljelentést az eljáró rendőrökkel szemben.
A bíróság feladata lesz ennek eldöntése, bár a jelenleg uralkodó bolíviai politikai berendezkedés alapján  sok jóra nem számítunk. Az is reményt jelentene, ha egyáltalán foglalkoznának az üggyel, bírósági döntés születne, hiszen akkor tovább lehetne vinni az ügyet nemzetközi fórumokra. Így azonban lassan telik a tizedik hónap vádemelés, vádismertetés, kihallgatás és egyéb érdemi döntés nélkül.
Walter Andrádé parancsnok ellen eljárást kezdeményeztek ittas vezetés miatt. Reméljük eljön annak is az ideje, amikor gyilkosság miatt fognak ellene vádat emelni.


UTARC akcióban, 2009 április 16-án a Las Americas szállodában Előd hátizsákját hordozzák a helyszínen és ki-be pakolnak bele.

Aki még nem ismeri az elhíresült videót, annak ajánlom figyelmében:
Bolíviai katonák hamisítják a helyszint

Nincsenek megjegyzések: