Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. január 18., hétfő

Chile jobbra fordult, Evo Morales elvesztett egy szövetségest

Minden idők egyik leggazdagabb Dél Amerikai-i elnökjelölt , a  konzervatív jobboldali  Pinera nyerte a választásokat Chilében.
Evo Morales egyik szövetségese, a chilei baloldali kormányfő Michelle Bachelet és az általa képviselt mérsékelt baloldali 20 évnek vége szakadt. A chilei nép jobra fordult és szembe ment a Dél Amerikára jellemző baloldali, marxista ideológiával.
A fordulat jelentős hiszen politikai elemzők szerint Chile és Brazília képes megingatni a Castro-Chavez -Morales által képviselt ideológiai szemlélet továbbterjedését a kontinensen. Brazíliában szeptemberben lesznek választások, az már bizonyos azonban hogy a jelenlegi Lula de Silva elnök, nem folyamodott alkotmánymódosításhoz, hogy újrajelöltesse magát.
Evo Morales elsők között üdvözölte kollégáját, és kifejtette, hogy a két ország közötti kiváló kapcsolat fenntartása az érdeke. Üdvözölte a chilei nép demokratikus választásokon született döntését, attól függetlenül, hogy jobb vagy baloldali jelölt nyert. Elismerte, hogy Chile az egyik leggazdagabb és legfejlettebb állam a Dél Amerikai kontinensen, így természetesen a népe nem érezte a szükségét a szociális mozgalmaknak-reformoknak .
Morales elnök által elmondott protokollszöveg nem igazán fedi a valóságot, hiszen Chilével való viszonya nem felhőtlen, annak ellenére hogy Michelle Bachelet elnök politikai ideológiájával jelentős szövetségesének számított. Morales előző kormányzása alatt nemzetközi bíróságra citálta Chilét, akitől tengeri kijáratot követel, határrevízióval.

Nincsenek megjegyzések: