Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. január 18., hétfő

Lula de Silva brazíliai elnök nem megy el Evo Morales nyilvános beiktatására

Lula de Silva lemondta a 22-én tartandó Evo Morales elnöki beiktatási ceremóniára szóló meghívását. Külügyi tanácsadóját, Marco Aurelio García-t küldi el.
Nyilatkozata szerint, ő már megtette amit tehetett nyilvánosan támogatta Evo Morales kampányát, és legközelebb akkor szándékozik La Paz-ba menni amikor a két ország között létrejövő jelentős kétoldalú egyezményeket kell szignóznia.
Marco Aurelius azonban több tanácskozáson fog részt venni,a drogkereskedelem és az illegális  fegyverkereskedés témakörében, ami mostanában jelentősen terheli a két ország közti viszonyt.
Nemrégiben egy videómegosztóra feltette rejtett kamerás felvétel borzolta a kedélyeket, amelyen bolíviai katonák vesznek részt  a Bolívia -Brazília határán folyó illegális fegyvercsempészetben.
Brazília védelmi és igazságügyi minisztere aggodalmát fejezte ki az országába folyó drogkereskedelem miatt ami a Morales  kormányzása, és az amerikai DEA egységeinek eltávolítása óta egyre növekszik.
A fentieken kívül még több függő jelentős egyezményt kellene aláírjanak, 2011 előtt, lehetőleg még a jelenlegi kormányfő alatt. Ezt azonban évek óta megakadályozzák a Bolíviában folyó kisajátítások, és vagyonelkobzások. A kőolajtörvény is csak várat magára, és Evo Morales ígéretei ellenére, hogy kitermelését Brazíliának adja, Brazília kivár, hiszen a Petrobras a jelenlegi kiszámíthatatlan és jogszabályok nélküli helyzetben nem kívánja befektetését kockáztatni.
A Brasken kőolajipari feldolgozó cégén keresztül is 2 milliárd USD-t szeretne befektetni Brazília, Bolíviába.
Most hogy Evo Morales 2/3-os többséggel rendelkezik a törvényhozásban, kétségtelen, hogy  az ellenzék alkotmányossági kifogásai nem fognak számítani, és minden olyan törvényt, ami a totális kisajátításokhoz, és vagyonelkobzásokhoz, valamint a hatalmi ágak összpontosításához kellenek rekord időn belül meg fognak hozni, valószínűleg még az április 4-én tartandó helyhatósági választások előtt, aminek nem rejtett célja a 4 ellenzéki és gazdaságilag jelentős megye helyhatósági székeinek megszerzése.
Közben gőzerővel készülnek Evo Morales beiktatási ceremóniájára, aminek érdekessége hogy több mint 1 millió dollárjába kerül a bolíviai adófizetőknek.Érdekes, hogy a Moralest megválasztó szegény , indiánok a " cirkuszt a népnek " jellegét nem látják, és nem kérdőjelezik meg szeretett elnökük szavait, a Morales kormányzat költségtakarékosságára vonatkozóan. Evo Morales folyamatosan elhatárolódik az amerikai elnöktől, és mégis hozzá hasonló beiktatási ünnepségeket rendez, ez egyébként hatalomból ki sem iktatott személye dicsőítésére.

Dénes Edit

Nincsenek megjegyzések: