Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. január 7., csütörtök

Emberi jogsértések Bolíviában 2.

2.Önkényes letartoztatás
(Emberi jogok egyetemes nyilatkozata, San José-i egyezmény, Bolívia alkotmánya, Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya,


Az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata
9. cikk
Senkit sem lehet önkényesen letartóztatni, őrizetbe venni vagy száműzni. 
A letartóztatott személyt haladéktalanul / letartóztatásakor (az általa értett nyelven) tájékoztatni kell
letartóztatása okairól és az ellene felhozott vádról.
PPJNE 9. cikk 2. bekezdés.
- Tóásó Elődöt, a bolíviai hatóságok önkényesen, Evo Morales által kiadott parancs alapján tartoztatták le. Bűncselekményt nem követett el, a mai napig vádismertetés ellene nem volt, bizonyítékok nincsenek ( néhány film és kormányügynök vallomásán kívül ).Evo Morales április 16-án kiadott nyilatkozata alapján, azért tartóztattatta le és gyilkoltatta le állampolgárainkat, mert azok véleménye szerint merényletet akartak elkövetni ellene. Ennek komoly fizikai akadályai voltak, hiszen ezek a személyes alsónadrágban pihentek, az Elnök meg 6000 km-el távolabb tartózkodott. Logikus kérdés, hogy miért nem az állítólagos elkövetők elfogása, kihallgatása és tisztességes büntetése volt a célja?? Miért kellett ezeknek az embereknek meghalni?? Erre a kérdésre előbb vagy utóbb ember és Isten színe előtt is Evo Moralesnek választ kell adnia. Előbb vagy utóbb. Lehet hogy sokára fog bekövetkezni, és még sok-sok ártatlan áldozat fog meghalni, elsorvadni börtöneiben, de az igazság az ki fog derülni. Rajtunk, embereken múlik , hogy mikor.

-Letartoztatásának körülményei , okai, és az eljárás nem felelt meg sem a bolíviai sem a nemzetközi eljárási szabályoknak. 
Éjszaka, ismeretlen erők által, letartoztatási parancs nélkül, bírói engedély, ügyész jelenléte nélkül tartoztatták le.
Mindezeket tetézi, hogy a bolíviai törvények szerint éjszaka nem lehet letartoztatást foganatosítani.
Letartoztatásuk, elfogásuk  szükségtelenül erőszakos és emberi méltóságot sértő volt. 
A felvételeken egyértelműen látszik, hogy milyen megaláztatásnak vannak kitéve, pucéron a folyosón, összeverve, embertelen körülmények között szállították 900 km-t.
A veréseket, kínzásokat követő jegyzőkönyv felvétel angol tolmács jelenlétében történt. A bolíviai és a nemzetközi jog egyértelmű utasítást ad arra, hogy büntetőeljárásban minden ember jogosult a saját nyelvét használni. Elődnek ehhez sem adatott meg a joga.


Letartoztatás körülményei. Hol vannak a halottak???


Nincsenek megjegyzések: