Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. január 4., hétfő

Nemteközi eggyezményekben ratifikált jogok, amiket Bolívia megsértett 1.

Kedves olvasóim !!!

Mostanában sok fejtörést okoz nekem az emberek tájékozatlansága. Nagyon sokan rendszerváltás után 20 évvel sincsenek tisztában azzal, hogy mi az, amihez egy embernek törvény ( helyi és nemzetközi jogszabály ) adta joga van. Sokan kommentekben, személyesen sem értik, hogy miért reklamálunk Előd és társai emberi jogai miatt. Hiszen elmentek Bolíviába. Tudniuk kellett volna, hogy nem Magyarország. Ilyen és hasonló emberi megnyilvánulásokkal találkozom, és szomorúsággal tölt el, hogy itt ebben az országban olyan kevés tudással rendelkeznek az emberek az őket megillető jogokról. Baj ez azért, mert nem ismerjük jogainkat, nem élünk velük, és ha megsértik, akkor nem reklamálunk értük. Azért mert valakit bűncselekmény elkövetésével vádolnak, nincs joguk a hatóságoknak a feltételezett elkövetők emberi jogait megsérteni. Sem Magyarországon, sem Bolíviában. Azért mert mindkét ország ratifikálta az összes erre vonatkozó nemzetközi egyezményt, saját nemzeti jogában, alkotmányában megtalálható, így csak mi állampolgárok vagyunk képesek ennek betartását kikényszeríteni.
Szeretném sorra venni azokat a jogokat amiket Bolívia megsértett és folyamatosan megsért Tóásó Előd és a többiek esetében.

1. Kínzás tilalma ( Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, Alkotmányok, San Jose-i Paktum, Emberi Jogi Charta , ENSZ OPCAT jegyzőkönyv )

Senkit sem lehet kínzásnak, vagy embertelen, megalázó
bánásmódnak, vagy büntetésnek alávetni.
-Jogállam alapvető jellemzője : a kínzás tilalma. Nem lehet kínzásnak alávetni embereket egy jogállamban. Bolívia saját bevallása szerint jogállam. 
-ENSZ OPCAT : A kínzás kifejezés minden olyan cselekményt jelent, amelyet szándékosan, éles testi vagy lelki fájdalom vagy szenvedés kiváltása céljából alkalmaznak valakivel szemben, hogy tőle, illetőleg harmadik személytől értesüléseket vagy vallomást csikarjanak ki, vagy hogy olyan cselekmény miatt büntessék, amelyet ő, vagy harmadik személy követett el, illetőleg amelynek elkövetésével őt vagy harmadik személyt gyanúsítanak, hogy megfélemlítsék, vagy nyomást gyakoroljanak rá, illetőleg hogy harmadik személyt félemlítsenek meg, vagy hogy harmadik személyre gyakoroljanak nyomást, valamint bármilyen megkülönböztetési formára alapított más okból alkalmaznak, ha az ilyen fájdalmat vagy szenvedést közfeladatot ellátó személy vagy hivatalos minőségben eljáró bármely más személy vagy ilyen személy kifejezett vagy hallgatólagos ösztönzésére vagy ennek hozzájárulásával bárki más okozza.
-Elődöt elfogása során fizikailag bántalmazták, megkínozták, pszichikailag bántalmazták, mindkettőt megfélemlítés, nyomásgyakorlás céljából. Életét sorozatosan és folyamatosan fenyegették. Kihallgatása alatt, injekcióval kényszerítették vallomásra, és sorozatosan fizikálisan és pszichikailag bántalmazták vallomástétel céljából.
-Ügyvédje több alkalommal kért igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot, de az ügyészség a súlyos sérülések eltitkolása miatt nem engedélyezte . Az ügyvédnek kellett rejtett felvételeket készítenie, a 8 napos sérüléseiről, és egy orvosszakértőt titokban vittek be a látlelet elkészítéséhez. Azóta sem engedélyezték Előd orvosi vizsgálatát, holott több mint 8 hónap után is maradandó zúzódások és sérülései vannak.
-Több mint 8 hónap alatt az ügyészség, rendőrség nem teljesítette az egyezményekben vállalt kötelezettségét, hogy a kínzás elkövetőit azonosítják és megbüntetik.
-Várjuk az ombudsmani jelentést ami alapján az eljárást meg lehet indítani az ENSZ megfelelő szervei előtt.
-Mellékelem a Tóásó Előd által elszenvedett kínzások fényképeit, videót, és orvosi jelentést.

 Előd 8 napos sérülései.

8 napos videó Előd sérüléseiről


Videó a bizonyíték gyártásáról, és a bántalmazott Elődről és ismeretlen személyről








 Előd sérüléseiről orvosi jelentés, ami 8 nappal később készültek, és súlyos sérüléseket azonosítanak, amik a letartoztatása során és a kihallgatása során követően keletkeztek.








Nincsenek megjegyzések: