Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. január 4., hétfő

EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁROK EMBERI JOGI SÉRTÉSEI BOLÍVIÁBAN 1003/2009 petíciómat az Eu parlament elfogadhatónak nyilvánította


Júniusban a 2003/2009 iktatószám alatt 1000 aláírás kíséretében az

European Committe  Hungarian Human Rights Central Europa Foundation Amsterdam segítségével benyújtott petíciómat  2009.12.21 -én az Európai Parlament az eljárási szabályzatával összhangban elfogadhatónak minősítették, tekintettel hogy a tárgya az Európai Parlament tárgykörébe tartozik.
A petícióhoz az elmúlt időszakban többen csatlakoztak, Magyarországról és Bolíviából.


EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁROK EMBERI JOGI SÉRTÉSEI BOLÍVIÁBAN



2009, július 01

Címzett:
Dr. Hans-Gert Pöttering
Az Európai Parlament elnöke
Brüsszel


Tisztelt Elnök Ur!

A következökben szeretnénk kérni az Ön segítségét: 

Aprilis 16-án kora reggel a boliviai katonai hatóságok egy öttagú, európai állampolgárokból álló társaságot - magyar, horvát, ír, román - fegyveresen megtámadtak egy santa cruz-i szálldában. Az öt emberből hármat a helyszínen kivégeztek. Kettőt viszont letartóztattak. Közöttük van Tóásó Előd (28) erdélyi magyar származású magyar állampolgár.

Tény az, hogy Tóásó Elődöt letartóztatása után megkínozták, jogtalanul, szabálytalan eljárás során tartoztatták le és ártatlanságának vélelmét nem biztosítják. Ezek a tények ellentétesek az európai jogi gyakorlattal es ennek szellémével.

Ezt az öttagú csoportot a boliviai hatóságok “államellenes összeesküvéssel” vádolják. Ezt a nagyon súlyos vádat a bolíviai hatóságok eddig nem tudták bebizonyítani.
Félő, hogy a boliviai állam nem fogja biztosítani a tisztességes per előfeltételeit, sem Tóásó Előd alapvető emberi jogait.

Tisztelt Elnök Úr, Ön az Európai Parlementnek elnöke, így 450 milllió európai polgárnak a jogi, erkölcsi këpviselője. Az EU egy hatalmas gazdasági erő, van erkölcsi tekintélye a világban. Az EU-ra számos országban felnéznek azért, mivel a nemzetközi jogrendet biztosítja, elkötelezett az emberi jogok védelmének ügyében. Ennek szellemében, csakis ezeket az értéket szem elött tartva a következöt kérjük Öntöl:

1.      Az Európai Parlement kezdeményezzen egy független tényfeltáró bizottság felállítását,  amelynek feladata megtudni az igazságot a boliviai kivégzésről és jogtalan letartoztatásokról.
2.      Az  Európai Parlement tegyen meg mindent, hogy Tóásó Előd tisztességes jogi eljárásban részesüljön, s emberi jogai legyenek biztosítva.


Dénes Edit   / Tóásó Előd testvére
         
European Committe  Hungarian Human Rights Central Europa Foundation Amsterdam







Nincsenek megjegyzések: