Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. március 30., kedd

Kötelezővé tette a szavazást az április 4-i helyhatósági választásokon Evo Morales kormánya Bolíviában

Újabb demokratikus intézkedés Bolíviában a közeledő helyhatósági választások alkalmával. Evo Morales egy kormányrendelettel bevezette a Szavazási Igazolás intézményét, és ezzel a kötelező szavazást. Az általában kimondott " állampolgári kötelességünk " szavazni menni, Bolíviában valóság lett.
Az az állampolgár, aki kimentő okokkal nem rendelkezik , és április 4-én nem szavaz, 90 napig közfeladatot nem láthat el, közügyeket nem intézhet, nem utazhat, és a saját bankszámláján rendelkező pénzével sem rendelkezhet.
Remélhetőleg intézkedésével eléri a célját és a szavazók száma meghaladja a Kubai 99 %-ot.
Ugyanakkor a Húsvét Ünnepén megtartott szavazás sérti a mély katolikus vallású bolíviaiak jogait, hiszen a választásokat megelőző 48 órában kijárási tilalmat rendeltek el, ami azt jelenti hogy nagypénteken és szombaton a Katolikus Egyház legnagyobb ünnepén a hívek nem mehetnek el templomba. 

El deber nyomán

Nincsenek megjegyzések: