Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2010. április 28., szerda

Bolívia ellen közel 2000 millió USD összegű kártérítési igényű per kezdődik

Bolívia állam ellen négy jelentős kártérítési per kezdődik. Elizabeth Arismendi ügyvéd, a Bolívia állam jogi védelmét ellátó csapatba nemzetközi kereskedelmi és büntetőjogba jártas külföldi jogászokat toboroz. Evo Morales elnöksége alatt, több külföldi érdekeltségű társaság részvényeit , tulajdonjogát egyoldalúan államosították, mint a bolíviai nép jogos tulajdonát. Ezek a tulajdonjogok egy központi pénzalapba kerültek, ami elméletileg az indián nép felemelkedését hivatott szolgálni, de sajnos, a szokásos politikai praktikákkal ismeretlen helyere vándorolt. Így lettek a jelenlegi szocialista, erőteljesen baloldali vezetés tagjai az ország leggazdagabb emberei. Az indián őslakósok szegénysége, iskolázatlansága maradt a régi. Azt hiszem a képlet egyszerű. Sokan megéltük. Az egyenlőség, a nemzeti szocializmus építése közben az egyenlőség, sokunk számára az egyenlő szegénységet jelentette, a pártfunkcionáriusok és a szekusok pedig egyenlőbbek lettek. Minél tovább voltak hatalmon, annál egyenlőbbek. Bolíviában a rendszer működése hasonló az 1986-os Ceaușescu diktatúrával. Három per a World Bank-ICSID fórumon kezdődött, e hónap 12-én pedig egy negyedik Hagában felállított ad-hoc bíróságon. Kezdeményezői az olasz Euro Telecom International (ETI), a chilei Non Metallic Minerals és a német-perui Oiltanking GMBH y Graña y Montero társaság, akik követelése az államosított részvényeik után 1.133 millió USD összeg. Az angol-argentin Pan American Energy (PAE), a Empresa Petrolera Chaco-ban tulajdonolt részvényei államosításáért 700 mill EUR kártérítést és 10 % kamatot követel. Áttételesen Európa legnagyobb olajtársaságai, a Shell, a Repsol, a British Petroleum, Ashmore, valamint az Entel és Euro Telecom International állnak a kártérítést perelő cégek tulajdonosai listáján. Csupán ez a négy per összértéke meggyezik a magyar államadósság 20 %-al. Külföldi gazdasági elemzők arra számítanak, hogy ezek a perek próbaperként funkcionálnak, és ezek sikerét több kisebb-nagyobb külföldi társaság pere fogja követni, úgy Bolívia mint Venezuela ellen. Danny López, a ICSID igazgatójának tájékoztatója szerint Bolívia a hivatalos idézéseket nem veszi át, bár tagja és részese a nemzetközi egyezményeknek, amik megállapítják alávetettségét, ezeknek a szervezeteknek. Ugyanakkor Elizabeth Arismendi nyilatkozatában arra hivatkozik, hogy Bolíviát hivatalosan nem értesítették ez ellene megkezdett perekről. Tóásó Edit

Nincsenek megjegyzések: