Szeretnélek kérni benneteket, hogy írjatok levelet Elődnek! Küldjetek kiolvasott újságot, kiolvasott könyvet neki!! Mutassuk meg, hogy nem lehet komcsi módszerekkel megfélemlíteni egy magyart !! Ha elvesznek tőle tízet-küldünk helyette százat!!
Létezik egy posta-kész közepes boríték ( tengeren túli ) a postákon, 840 Ft az ára, abba ami belefér, mérlegelés nélkül elküldhető. Csak jól le kell ragasztani. Igaz úgyis kivágják :))
A címet személyesen elküldöm mindenkinek. toasoedit1@gmail.com

2011. március 11., péntek

Felfüggesztették Tóásó Előd szabadlábra helyezése miatt indított tárgyalását

Share

Március 10-én tartották meg ,  a Tóásó Előd és Mario Tadic 2010 október 23-án indítványozott szabadlábra helyezési  tárgyalását. 2010 október 18-án lejárt az előzetes letartoztatás maximált határideje, amit követően a bírónak 5 napon belül határoznia kellett volna az előzetes letartoztatás azonnali megszüntetéséről. Természetesen, mint az eddigiekben, most is elmaradt ez a törvényes lépés. Tóásó Előd és Marió Tadic ügyvédje beadvánnyal fordult a bírósághoz, és kérte védencei azonnali szabadlábra helyezését, és a jogsértés megszüntetését.
Közel 5 hónapot kellett várni a tárgyalás kitűzésere, ami a tegnapi nap végre bekövetkezett. Marcelo Sosa ügyész szokásához híven, nem gondoskodott fordítóról, annak ellenére, hogy az Argentin Nagykövetség rendelkezésére bocsájtott egy listát a térség magyar-spanyol fordítóiról. Ezt a listát az ügyész határozatban elutasította, mondván hogy Tóásó Előd rendelkezik elegendő spanyol nyelvtudással hogy az ellene indított eljárásban védekezzen.
Rolando Sarmiento bíró ellenben úgy vélte , hogy Tóásó Előd spanyol nyelvtudása nem megfelelő, és joga van fordítóhoz, annak ellenére hogy a tegnapi tárgyaláson Előd lemondott erről a jogáról,  a tárgyalás megtartása érdekében. Felszólította Marcelo Sosa ügyészt hogy 3 napon belül gondoskodjon megfelelő emberről, aki ezt a feladatot szakszerűen el tudja végezni. Ezzel az ürüggyel  felfüggesztette a szabadlábra helyezése iránti tárgyalását, és Mario Tadic -ét sem tartotta meg, pedig ő a spanyolt anyanyelvének mondhatja.
Mario Tadic tiltakozott a jogi eljárás anomáliái ellen és kijelentette, hogy ez az egész ügy és eljárás egy kitalált , megrendezett per személye ellen.
A nem éppen jó hangulatú , és tisztességesnek sem nevezhető kirakatperen részt vett az HBO magyar stábja is, akik az elmúlt 10 napos tartózkodásuk alatt megjárták a poklok poklát, és első kézből tájékozódhattak a bolíviai viszonyokról és jogi anomáliákról.
Annak ellenére, hogy írásos engedélyek birtokában utaztak ki Bolíviába, a mai napig nem engedték be őket Tóásó Elődhöz, sem Evo Morales elnök nem volt hajlandó interjút adni.

Tóásó Edit

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Úr Isten! Hány éve ül ott?